banner
banner
banner

Λινγκουΐνι με αγκινάρες και κοτόπουλο

Συνταγή

Λινγκουΐνι με αγκινάρες και κοτόπουλο
Υλικά

500 γρ. λινγκουΐνι
3 μέτριες αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
500 γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους 2 εκ.
½ φλ. ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 μέτριο ξερό φύλλο δάφνης
2 κ.σ. βούτυρο
¾  φλ. ξηρό λευκό κρασί
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
200 ml κρέμα γάλακτος
Παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με το φύλλο δάφνης ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάψει το κρέας να είναι ροζ στο εσωτερικό. Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης, προσθέτουμε τις αγκινάρες, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμισθεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε ½ φλ. νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, τα στραγγίζουμε και κρατάμε ½ φλ. από το νερό που τα βράσαμε. Ξαναβάζουμε στη φωτιά το τηγάνι με τις αγκινάρες και το κοτόπουλο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά και ζεσταίνουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας -δεν την αφήνουμε να βράσει-, μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρά. Δοκιμάζουμε το αλάτι, ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά και σερβίρουμε αμέσως με τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος