banner
banner
banner

Λινγκουΐνι με κολοκυθάκια και ντοματίνια

Συνταγή

Λινγκουΐνι με κολοκυθάκια και ντοματίνια
Υλικά

500 γρ. λινγκουΐνι
400 γρ. ντοματίνια κομμένα στα δύο κατά μήκος
2 κ.σ. φρέσκα φύλλα δεντρολίβανου 
1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2  σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. μπούκοβο 
½ φλ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρμεζάνα τριμμένη για πασπάλισμα

banner
Εκτέλεση

Αλατίζουμε τα ντοματίνια και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν για 30 λεπτά. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε κύβους 1 εκ. και τα σοτάρουμε γρήγορα σε δυνατή φωτιά μαζί με το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να μην αρπάξουν. Προσθέτουμε τα ντοματάκια και σωτάρουμε ένα ακόμα λεπτό. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα λινγκουΐνι σε αλατισμένο νερό al dente, τα στραγγίζουμε, κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό τους. Αποσύρουμε από τη φωτιά το τηγάνι με τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι και τα ντοματάκια, ρίχνουμε το σκόρδο, το μπούκοβο και το δεντρολίβανο, δοκιμάζουμε το αλάτι και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε ελαφρά  ανασηκώνοντας τα ζυμαρικά με δύο πιρούνια μέχρι να αλειφθούν όλα με τη σάλτσα –αν χρειάζεται ρίχνουμε λίγο από το νερό που έχουμε κρατήσει και σερβίρουμε αμέσως πασπαλισμένα με τον μαϊντανό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος