banner
banner
banner

Λευκές μελιτζάνες με αρωματικά βότανα στο φούρνο

Συνταγή

Λευκές μελιτζάνες με αρωματικά βότανα στο φούρνο
Υλικά

Όσες λευκές μελιτζάνες θέλουμε
Για κάθε μελιτζάνα:
1 κ.σ. ανάμικτα φρέσκα και ξερά βότανα (δεντρολίβανο, ρίγανη, βασιλικός, λουΐζα, θυμάρι, δυόσμος, μέντα, κλπ)
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κομμάτι λιαστή ντομάτα στο ελαιόλαδο ψιλοκομμένη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις στεγνώνουμε και κάνουμε τρεις βαθιές χαρακιές κατά μήκος αφήνοντάς τις ολόκληρες. Τις αλατίζουμε καλά, φροντίζοντας να εισχωρήσει το αλάτι και στις χαρακιές και τις αφήνουμε ανάποδα να στραγγίσουν για καμιά ώρα. Τις ξεπλένουμε, τις στύβουμε πιέζοντας προσεκτικά με τα χέρια μας και τις αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Αραδιάζουμε τις μελιτζάνες σε αντικολλητικό ταψί αλειμμένο με ελαιόλαδο. Ρίχνουμε σε κάθε χαρακιά ελαιόλαδο και μοιράζουμε τα βότανα, τη λιαστή ντομάτα και το σκόρδο. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ακόμα. Ψήνουμε για 40 λεπτά ή ώσπου ένα μυτερό μαχαίρι να μπαίνει από τη μια μεριά και να βγαίνει από την άλλη χωρίς αντίσταση.
Σερβίρονται ολόκληρες και πηγαίνουν τέλεια με μια χωριάτικη σαλάτα με καλή βουτυράτη φέτα ή δίπλα σε ψητά κρεατικά.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος