banner
banner
banner

Λεμονάτα με άλλο τρόπο

Άρτεμις Τζίτζη Άρτεμις Τζίτζη Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021

Λεμονάτα με άλλο τρόπο

Είναι μια ξεχωριστή κατηγορία φαγητών τα λεμονάτα της ελληνικής κουζίνας: κοτόπουλο λεμονάτο, μοσχάρι λεμονάτο, χοιρινό λεμονάτο. Λίγες σταγόνες λεμόνι είναι αρκετές για να ανεβάσουν και το πιο πληκτικό φαγητό, ενώ το λαδολέμονο είναι η πιο αγαπημένη, απλή και ενδιαφέρουσα σάλτσα της ελληνικής κουζίνας.
Δίπλα στο λεμόνι, μια ολόκληρη σειρά από αρωματικά βότανα, φρέσκα και ξερά, παίζουν σε απόλυτη αρμονία, ενώ το σκόρδο, συμπληρώνει την “Αγία Τριάδα” των αρτυμάτων. Οι συνταγές που σας προτείνουμε εδώ δεν έρχονται από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, αλλά από την ευρύτερη Μεσογειακή κουζινική παράδοση.
Ο συνδυασμός ελαιόλαδου και βουτύρου που προτείνουμε, δίνει στη σάλτσα πιο πλούσια και κρεμώδη υφή και πιο δυνατή γεύση. Αν αποφασίσετε να μαγειρέψετε κάποια από αυτές τις συνταγές, το φρέσκο βούτυρο και όχι η μαργαρίνη, είναι μονόδρομος για γεύση που αξίζει τις θερμίδες της.

Updated: 17/05/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 13/07/18

banner


Συνταγές
Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος