Follow us

Λεμονάτα με άλλο τρόπο

Λεμονάτα με άλλο τρόπο

Είναι μια ξεχωριστή κατηγορία φαγητών τα λεμονάτα της ελληνικής κουζίνας: κοτόπουλο λεμονάτο, μοσχάρι λεμονάτο, χοιρινό λεμονάτο. Λίγες σταγόνες λεμόνι είναι αρκετές για να ανεβάσουν και το πιο πληκτικό φαγητό, ενώ το λαδολέμονο είναι η πιο αγαπημένη, απλή και ενδιαφέρουσα σάλτσα της ελληνικής κουζίνας.
Δίπλα στο λεμόνι, μια ολόκληρη σειρά από αρωματικά βότανα, φρέσκα και ξερά, παίζουν σε απόλυτη αρμονία, ενώ το σκόρδο, συμπληρώνει την “Αγία Τριάδα” των αρτυμάτων. Οι συνταγές που σας προτείνουμε εδώ δεν έρχονται από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, αλλά από την ευρύτερη Μεσογειακή κουζινική παράδοση.
Ο συνδυασμός ελαιόλαδου και βουτύρου που προτείνουμε, δίνει στη σάλτσα πιο πλούσια και κρεμώδη υφή και πιο δυνατή γεύση. Αν αποφασίσετε να μαγειρέψετε κάποια από αυτές τις συνταγές, το φρέσκο βούτυρο και όχι η μαργαρίνη, είναι μονόδρομος για γεύση που αξίζει τις θερμίδες της.

Updated: 17/05/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 13/07/18

Επίσης...

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Περισσότερα από

Φαγητό

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;