Follow us

Λεμονάτα λινγκουίνι με κολοκυθάκια (του Jamie Oliver)

Λεμονάτα λινγκουίνι με κολοκυθάκια (του Jamie Oliver)

Υλικά (για 2 μερίδες)

150 γρ. λινγκουίνι
2 ανάμεικτα κολοκυθάκια
½ μάτσο φρέσκια μέντα (15 γρ.)
30 γρ. τυρί παρμεζάνα
1 λεμόνι

Εκτέλεση (συνολικός χρόνος 15 λεπτά)

Βάλτε τα λιγκουίνι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, σουρώστε και κρατήστε μια κούπα από το νερό. Στο μεταξύ κόψτε σε φέτες κατά μήκος τα κολοκυθάκια και μετά σε μακριά σπιρτόξυλα, αν δεν έχετε καλή σχέση με τα μαχαίρια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εξάρτημα κοπής ζουλιέν του τρίφτη. Βάλτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία –δυνατή φωτιά με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέστε τα κολοκυθάκια. Μαγειρέψτε το για 4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Ψιλοκόψτε τα φύλλα μέντας και προσθέστε τα στο τηγάνι.
Ρίξτε τα λιγκουίνι που έχετε σουρώσει στο τηγάνι με τα κολοκυθάκια μαζί με λίγο από το νερό που έβρασαν. Τρίψτε και ρίξτε την περισσότερη παρμεζάνα και λίγο ξύσμα λεμονιού. Προσθέστε τον χυμό από ολόκληρο το λεμόνι, ανακατέψτε καλά και αλατοπιπερώστε αν χρειάζεται. Σερβίρετε σε πιάτα, τρίψτε την υπόλοιπη παρμεζάνα, περιχύστε με 1 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και σερβίρετε.

*Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Jamie Oliver “5 υλικά”, εκδόσεις Ψυχογιός.

Επίσης...

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Περισσότερα από

Φαγητό

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;