banner
banner
banner

Λεμονάτα λινγκουίνι με κολοκυθάκια (του Jamie Oliver)

Συνταγή

Λεμονάτα λινγκουίνι με κολοκυθάκια (του Jamie Oliver)
Υλικά (για 2 μερίδες)

150 γρ. λινγκουίνι
2 ανάμεικτα κολοκυθάκια
½ μάτσο φρέσκια μέντα (15 γρ.)
30 γρ. τυρί παρμεζάνα
1 λεμόνι

banner
Εκτέλεση (συνολικός χρόνος 15 λεπτά)

Βάλτε τα λιγκουίνι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, σουρώστε και κρατήστε μια κούπα από το νερό. Στο μεταξύ κόψτε σε φέτες κατά μήκος τα κολοκυθάκια και μετά σε μακριά σπιρτόξυλα, αν δεν έχετε καλή σχέση με τα μαχαίρια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εξάρτημα κοπής ζουλιέν του τρίφτη. Βάλτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία –δυνατή φωτιά με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέστε τα κολοκυθάκια. Μαγειρέψτε το για 4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Ψιλοκόψτε τα φύλλα μέντας και προσθέστε τα στο τηγάνι.
Ρίξτε τα λιγκουίνι που έχετε σουρώσει στο τηγάνι με τα κολοκυθάκια μαζί με λίγο από το νερό που έβρασαν. Τρίψτε και ρίξτε την περισσότερη παρμεζάνα και λίγο ξύσμα λεμονιού. Προσθέστε τον χυμό από ολόκληρο το λεμόνι, ανακατέψτε καλά και αλατοπιπερώστε αν χρειάζεται. Σερβίρετε σε πιάτα, τρίψτε την υπόλοιπη παρμεζάνα, περιχύστε με 1 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και σερβίρετε.


*Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Jamie Oliver “5 υλικά”, εκδόσεις Ψυχογιός.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος