Υλικά
υλικά
1 πακέτο λαζάνια (θα περισσέψουν λίγα)
600 γρ. σολομό σε φέτες καθαρισμένο
5 μέτρια κολοκυθάκια
400 γρ. ανθότυρο
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. μαντζουράνα τριμμένη
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι ακέρωτο
1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ο.
Κόβουμε τις φέτες του σολομού σε μικρούς κύβους, χρησιμοποιώντας ένα καλό μαχαίρι.
Τους βάζουμε σε βαθύ σκεύος και ρίχνουμε 3 κ.σ ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο με το ξύσμα του λεμονιού, τη μαντζουράνα και πιπέρι, χρησιμοποιώντας πιρούνι.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε κάθετα τις δύο άκρες από τα κολοκυθάκια.
Με κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε σε λεπτές ομοιόμορφες λωρίδες.
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι 3 κ.σ ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρά τα κολοκυθάκια.
Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τους κύβους του σολομού και σωτάρουμε για 2' (απλώς να αλλάξει χρώμα) ανακατεύοντας προσεκτικά με σπάτουλα.
Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο σολομό τον μισό άνηθο.
Βράζουμε νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και βυθίζουμε τα λαζάνια λίγα-λίγα για 2' (αυτό μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με το στήσιμο του φαγητού).
Σε παραλληλόγραμμο πυρέξ που έχουμε λαδώσει καλά απλώνουμε μια στρώση λαζάνια και επάνω τις μισές λωρίδες κολοκυθάκια και τα μισά κυβάκια σολομού.
Σκεπάζουμε με μια στρώση λαζάνια και απλώνουμε το μισό ανθότυρο.
Συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση λαζάνια και τα υπόλοιπα κολοκυθάκια και κύβους σολομού.
Στρώνουμε την τελευταία στρώση λαζάνια και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ανθότυρο.
Βάζουμε το φαγητό στο φούρνο για 15'.
Το βγάζουμε και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τον υπόλοιπο άνηθο.
Σερβίρουμε αμέσως.