Follow us

Λαζάνια με σπανάκι και φρέσκο τυρί

Λαζάνια με σπανάκι και φρέσκο τυρί

Υλικά

υλικά

500 γρ. λαζάνια

1 κ. σπανάκι καθαρισμένο

350 γρ. φρέσκια μυζήθρα, ρικότα ή ανθότυρο

2 αβγά, τους κρόκους

6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1/2 φλ.τσ. ψιλοκομμένο άνηθο

ξύσμα από 1 λεμόνι

1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

αλάτι, πιπέρι

γιά τη σάλτσα μπεσαμέλ:

40 γρ. βούτυρο

40 γρ. αλεύρι

600 ml γάλα

αλάτι, πιπέρι

180 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο

παρασκευή

Σε απλωτή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο γιά 1'-2'.

Προσθέτουμε το σπανάκι πλυμένο, κομμένο και στεγνωμένο, αλάτι και πιπέρι και σωτάρουμε μέχρι να μαραθεί, να μαλακώσει και να πιεί το νερό του.

Προσθέτουμε τον άνηθο και το βάζουμε σε σουρωτήρι, να στραγγίξει και να κρυώσει.

Θρυμματίζουμε το τυρί με πιρούνι και το ανακατεύουμε με τα αβγά, την παρμεζάνα, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο σπανάκι και ανακατεύουμε επιμελώς.

Φτιάχνουμε μιά μπεσαμέλ: ζεσταίνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και το σιγοψήνουμε ανακατεύοντας γιά 2', προσθέτουμε το γάλα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.

Ανάβουμε το φούρνο στους 190ο.

Ζεματίζουμε τα λαζάνια λίγα-λίγα σε αλατισμένο νερό γιά μισό λεπτό, τα στραγγίζουμε και τα ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο γιά να μην κολλήσουν.

Σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος, που να χωράει 6 λαζάνια σε κάθε στρώση, απλώνουμε μιά λεπτή στρώση από το μείγμα του σπανακιού και από πάνω μιά στρώση λαζάνια.

Βάζουμε τη μισή από την υπόλοιπη γέμιση, λίγες κουταλιές σούπας μπεσαμέλ και ραντίζουμε με παρμεζάνα.

Συνεχίζουμε με δεύτερη σειρά λαζάνια, την υπόλοιπη γέμιση, το 1/3 της μπεσαμέλ που έμεινε και τυρί τριμμένο.

Τελειώνουμε με μιά στρώση λαζάνια, την μπεσαμέλ και το υπόλοιπο τυρί στην επιφάνεια.

Σκορπίζουμε 2-3 κ.σ τριμμένη φρυγανιά και μερικά μικρά κομματάκια βούτυρο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο γιά 45'-50'.

Τα τελευταία 15' αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.