Follow us

Λαχανοντολμάδες με γαύρο

Λαχανοντολμάδες με γαύρο

Υλικά

Υλικά

1 αφράτο λάχανο

40 γαύροι

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο, χυμός λεμονιού

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεματίζουμε το λάχανο μέχρι να μαλακώσουν τα φύλλα τόσο, όσο χρειάζεται για να τυλίγονται εύκολα.

Καθαρίζουμε και φιλετάρουμε τους γαύρους και τους τηγανίζουμε.

Ανακατεύουμε τα λαχανικά σε μεγάλο μπολ.

Απλώνουμε μπροστά μας 1 φύλλο λάχανο.

Βάζουμε επάνω 1 κ.σ λαχανικά και 1 γαύρο (2 φιλέτα).

Τυλίγουμε καλά τον ντολμά και τον βάζουμε σε πιατέλα.

Συνεχίζουμε έτσι, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Φτιάχνουμε λαδολέμονο με 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και 1 φλιτζανάκι του καφέ χυμό λεμονιού και το βάζουμε σε κατσαρολάκι.

Το ζεσταίνουμε και μόλις πάει να πάρει βράση, διαλύουμε 1 κ.γ.

κορνφλάουρ σε λίγο κρύο νερό και πήζουμε τη σάλτσα.

Περιχύνουμε τους λαχανοντολμάδες με το ζεστό λαδολέμονο και σερβίρουμε αμέσως.

*Μπορούμε να φτιάξουμε και περισσότερη σάλτσα αν μας αρέσει, αυξάνοντας αναλογικά τις ποσότητες και ακόμα, μπορούμε να μειώσουμε την ποσότητα του λεμονιού αν μας φαίνεται πολύ. *Η συνταγή είναι της Άννας Πασσά από το "Ουζερί του Λάκη".

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.