Follow us

Λάχανο με σιτάρι

Λάχανο με σιτάρι

Υλικά

Υλικά

500 γρ. λάχανο καθαρισμένο

¾ φλ. σιτάρι βρασμένο

1 φλ. πράσα σε ροδέλες

2 φλ. καρότα σε ροδέλες

2 φλ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα

¾ φλ. άνηθος ψιλοκομμένος

3/4 φλ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. κύμινο τριμμένο

½ κ.γ. κανέλα τριμμένη

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή μπούκοβο

χυμός φρέσκου λεμονιού, αν θέλουμε

Εκτέλεση

Κόβουμε το λάχανο σε χοντρές φέτες, το ψιλοκόβουμε, το ξεπλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει σε σουρωτήρι.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη καθιστή κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.

Σοτάρουμε τα πράσα, τα κρεμμύδια και τα καρότα μαζί με το κύμινο και την κανέλα, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα γύρω στα 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο.

Προσθέτουμε το λάχανο, αλατίζουμε, ρίχνουμε γύρω στα 2 φλιτζάνια νερό και σιγοβράζουμε περίπου 20 λεπτά.

Προσθέτουμε το σιτάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 20 λεπτά -η υφή του πρέπει να είναι σαν ριζότο, δηλαδή χυλωμένο (αν χρειάζεται, ρίχνουμε λίγο καυτό νερό ακόμα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα).

Όταν είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά, δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίχνουμε τον άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή μπούκοβο και σερβίρουμε με λίγο λεμόνι, αν θέλουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.