banner
banner
banner

Λάχανο με μπέικον

Συνταγή

Λάχανο με μπέικον
Υλικά

1 κ. λάχανο λευκό ή κόκκινο ή ανάμεικτα
1 φλ. πράσο σε ροδέλες
1 φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
500 γρ. μπέικον καπνιστό σε ολόκληρο κομμάτι
1 ½ φλ. ρύζι καστανό
½ φλ. άνηθος ψιλοκομμένος

banner
Εκτέλεση

Χοντροκόβουμε το λάχανο και κόβουμε το μπέικον σε χοντρές φέτες και κατόπιν σε κύβους. Σοτάρουμε το μπέικον να βγάλει το λίπος του. Ρίχνουμε μέσα το λάχανο, το κρεμμύδι και το πράσο και τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά να μαραθούν, ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.  Προσθέτουμε 2 φλ. καυτό νερό και σιγομαγειρεύουμε να μαλακώσει το λάχανο. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον άνηθο, δοκιμάζουμε το αλάτι και καρυκεύουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Νεροβράζουμε το καστανό ρύζι και σερβίρουμε μαζί  το λάχανο με το μπέικον.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος