Follow us

Λαχανίδες σε ζεστή σαλάτα με παντζάρια και αμύγδαλα

Λαχανίδες σε ζεστή σαλάτα με παντζάρια και αμύγδαλα

Υλικά

Υλικά

250 γρ. λαχανίδες ή παραπούλια 

500 γρ. βρασμένα παντζάρια και τα φύλλα τους

1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες

30 γρ ασπρισμένα, αλμυρά αμύγδαλα

3 κ. σ. ξίδι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

1 κ. κ. μουστάρδα καυτερή, τύπου Ντιζόν 

αφρίνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ξύσμα 1/2 λεμονιού

Παρασκευή

Ζεματάμε για 3-4 λεπτά τις λαχανίδες σε καυτό, αλατισμένο νερό και τις βγάζουμε, κόβουμε τα χοντρά κοτσάνια τους και τα ξαναρίχνουμε να βράσουν, για άλλα 5 λεπτά, στην κατσαρόλα και κόβουμε τις λαχανίδες σε λωρίδες.

Βράζουμε τα παντζάρια, τα κόβουμε σε κυβάκια και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα φύλλα της λαχανίδας.

Διαλέγουμε τα πιο τρυφερά από τα φυλλαράκια τους και ρίχνουμε κι αυτά στο μπολ.

Αν δεν έχουν τρυφερά φυλλαράκια, τα ζεματάμε λίγο πρώτα και τα ψιλοκόβουμε στο μπολ.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα κοπανισμένα αμύγδαλα και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Ετοιμάζουμε μια βινεγκρέτ με τη μουστάρδα, το ξίδι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις δέσει τη ρίχνουμε πάνω από τη ζεστή σαλάτα.

Πασπαλίζουμε με την αφρίνα, τρίβουμε λίγο πιπέρι, προσθέτουμε και το ξύσμα του λεμονιού και σερβίρουμε.Θ.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.