Follow us

Λαχανάκια Βρυξελλών με μπέικον, παρμεζάνα και κρέμα

Λαχανάκια Βρυξελλών με μπέικον, παρμεζάνα και κρέμα

Υλικά

Υλικά

1 κ. λαχανάκια Βρυξελλών

500 γρ. καπνιστό μπέικον σε χοντρές φέτες, κομμένο σε κυβάκια

250 ml  κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

150 γρ. παρμεζάνα

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αν τα λαχανάκια είναι φρέσκα, βγάζουμε τα εξωτερικά φύλλα και κόβουμε μια φετούλα από τη βάση τους.

Αν είναι κατεψυγμένα απλώς τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.

Τα βράζουμε σε καλά αλατισμένο νερό (1 κ.σ/ lt νερό) ίσα να γίνουν τρυφερά, γύρω στα 8 λεπτά.

Στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε σε παγωμένο νερό και στραγγίζουμε πάλι.

Σε αντικολλητικό τηγάνι επάνω σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και να βγάλει το λίπος του.

Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, ρίχνουμε το σκόρδο στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 4 –5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει βράση.

Προσθέτουμε τα λαχανάκια και το μπέικον και ανακατεύουμε ελαφρά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε απαλά, δοκιμάζουμε το αλάτι και καρυκεύουμε με άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σερβίρουμε αμέσως.

A.T.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.