banner
banner
banner

Λαβράκι σχάρας με χόρτα “σύβραση” με το ζωμό τους και ζεστή σαλάτα από ‘μαυρομύτικα’ φασόλια

Συνταγή

Λαβράκι σχάρας με χόρτα “σύβραση” με το ζωμό τους και ζεστή σαλάτα από ‘μαυρομύτικα’ φασόλια
Υλικά

8 φιλέτα από λαβράκι
Για τα χόρτα
500 γρ. σπανάκι
500 γρ. βλίτα
½ κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες
Χυμός από ½ λεμόνι
1 κ.σ ξύδι
½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Για τα φασολάκια
120 γρ. φασολάκια “μαυρομύτικα” (μαυρομάτικα) βρασμένα
½ ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
4 κ.τ.σ ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα χόρτα: ζεματίζουμε τα χόρτα σε βραστό νερό για πέντε λεπτά, τα στραγγίζουμε πολύ καλά. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει γύρω στα 7 λεπτά, προσθέτουμε τα χόρτα, τα σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι για 5 λεπτά,  σβήνουμε με το λεμόνι και το ξύδι και μόλις εξατμισθούν, προσθέτουμε, αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο.  
Ετοιμάζουμε τα φασολάκια: ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε τα φασολάκια και τα μυρώνια και αλατοπιπερώνουμε.
Ψήνουμε τα φιλέτα από το λαυράκι στη σχάρα για 5 λεπτά από κάθε μεριά και μεταφέρουμε αμέσως στο πιάτο. Συνοδεύουμε με τα “μαυρομύτικα” φασολάκια και τη “σύβραση” των χόρτων.

*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Fresh"στη Ρόδο.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος