banner
banner
banner

Λαβράκι σοτέ με φακές beluga

Συνταγή

Λαβράκι σοτέ με φακές beluga
Υλικά

1 λαβράκι 500 γρ.
100 γρ. φακές beluga
30 γρ. ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κ.γ. κύμινο
3 κλωνάρια μαϊντανού ψιλοκομμένο
30 ml ε.π. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Φιλετάρουμε το λαβράκι και το καθαρίζουμε προσεκτικά απ’ όλα τα κόκκαλα. Πλένουμε τα φιλέτα και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Βράζουμε τις φακές σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην λιώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό.  Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φιλέτα από το λαβράκι και από τις δυο πλευρές, ξεκινώντας πρώτα από την πλευρά με την πέτσα, φροντίζοντας να γίνει τραγανή. Βγάζουμε από το τηγάνι το λαβράκι με τρυπητή κουτάλα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί με τις φακές. Σοτάρουμε ελαφρά, αλατοπιπερώνουμε και στο τέλος προσθέτουμε το κύμινο. Σερβίρουμε σε πιάτο τις φακές και από πάνω βάζουμε τα φιλέτα. Περιχύνουμε με ελάχιστο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

*Η συνταγή και η φωτογραφία της είναι από το εστιατόριο "Karabourno" στη Θεσσαλονίκη.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος