Follow us

Λαβράκι με μάκι φτιαγμένο με βλήτα ξυδάτα και μπεαρνέζ από ντόπιο ξύδι (του Αθηναγόρα Κωστάκου)


Λαβράκι με μάκι φτιαγμένο με βλήτα ξυδάτα και μπεαρνέζ από ντόπιο ξύδι (του Αθηναγόρα Κωστάκου)

Υλικά

Υλικά

1 φιλέτο από λαυράκι  

150γρ βλίτα ζεματισμένα σε καυτό αλατισμένο νερό

50ml καλής ποιότητας κρασόξυδο

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο

4 γρ bonito

Για το ρύζι

200γρ ρύζι

400ml νερό

σιρόπι μιριν

2 γρ αλάτι

2 γρ ζάχαρη

Μπεαρνέζ με ντόπιο ξύδι

120 γρ κρόκος αυγού

240 γρ ολόκληρα αυγά

350 βούτυρο απογαλακτισμένο

100ml ηλιέλαιο

50 γρ ελαιόλαδο

14γ ρ μουστάρδα dijon

10 γρ αλάτι

10ml ξύδι βρασμένο και ενδυναμωμένο

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το λαβράκι με το δέρμα του και ταυτόχρονα σε μια κατσαρόλα βράζουμε σκεπασμένο το ρύζι.

Απλώνουμε πάνω σε επιφάνεια ώστε να παγώσει και ανακατεύουμε με το σιρόπι από μιριν, ζάχαρη και αλάτι.Απλώνουμε το ρύζι πάνω σε ματ από καλαμάκια για τύλιγμα σούσι.

Τοποθετούμε το φύκι nori πάνω στην επιφάνεια του ρυζιού και από πάνω βάζουμε τα ξιδάτα βλίτα, που προηγουμένως τους έχουμε δώσει γεύση από ξίδι και bonito (τα ανακατεύουμε μαζί και περιχύνουμε τα βλίτα).Τυλίγουμε κατόπιν το μακι ρολ inside out και σερβίρουμε με το τραγανό λαβράκι και την μπεαρνέζ.Για την μπεαρνέζ Τοποθετούμε όλα μας τα υλικά σε ένα σκεύος και τα ανακατεύουμε με ένα ραβδομπλεντερ.

Όταν το μείγμα μας ομογενοποιηθεί, το τοποθετούμε σε ένα σιφόν με 2 αμπούλες αζώτου και του δίνουμε θερμοκρασία σε ένα μπεν μαρι.Προαιαρετικά και λόγω της εποχής, σερβίρουμε με φρέσκια κουκιά και πούδρα από αυγοτάραχο.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.