Υλικά
1 φιλέτο από λαυράκι Υλικά
150γρ βλίτα ζεματισμένα σε καυτό αλατισμένο νερό
50ml καλής ποιότητας κρασόξυδο
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
4 γρ bonito
Για το ρύζι
200γρ ρύζι
400ml νερό
σιρόπι μιριν
2 γρ αλάτι
2 γρ ζάχαρη
Μπεαρνέζ με ντόπιο ξύδι
120 γρ κρόκος αυγού
240 γρ ολόκληρα αυγά
350 βούτυρο απογαλακτισμένο
100ml ηλιέλαιο
50 γρ ελαιόλαδο
14γ ρ μουστάρδα dijon
10 γρ αλάτι
10ml ξύδι βρασμένο και ενδυναμωμένο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το λαβράκι με το δέρμα του και ταυτόχρονα σε μια κατσαρόλα βράζουμε σκεπασμένο το ρύζι.
Απλώνουμε πάνω σε επιφάνεια ώστε να παγώσει και ανακατεύουμε με το σιρόπι από μιριν, ζάχαρη και αλάτι.Απλώνουμε το ρύζι πάνω σε ματ από καλαμάκια για τύλιγμα σούσι.
Τοποθετούμε το φύκι nori πάνω στην επιφάνεια του ρυζιού και από πάνω βάζουμε τα ξιδάτα βλίτα, που προηγουμένως τους έχουμε δώσει γεύση από ξίδι και bonito (τα ανακατεύουμε μαζί και περιχύνουμε τα βλίτα).Τυλίγουμε κατόπιν το μακι ρολ inside out και σερβίρουμε με το τραγανό λαβράκι και την μπεαρνέζ.Για την μπεαρνέζ Τοποθετούμε όλα μας τα υλικά σε ένα σκεύος και τα ανακατεύουμε με ένα ραβδομπλεντερ.
Όταν το μείγμα μας ομογενοποιηθεί, το τοποθετούμε σε ένα σιφόν με 2 αμπούλες αζώτου και του δίνουμε θερμοκρασία σε ένα μπεν μαρι.Προαιαρετικά και λόγω της εποχής, σερβίρουμε με φρέσκια κουκιά και πούδρα από αυγοτάραχο.