Follow us

Λαβράκι με λεβάντα και ροζ πιπέρι

Λαβράκι με λεβάντα και ροζ πιπέρι

Υλικά

Υλικά

Από ένα καθαρισμένο λαβράκι 300 –400 γρ. για κάθε άτομο

Για κάθε λαβράκι θα χρειαστούμε:

1 –2 κλαράκια φρέσκιας λεβάντας, 1 κ.σ. ροζ πιπέρι, 1 λάιμ, 3 κ.σ ελαιόλαδο

200 γρ. φακή

μηλόξυδο, ελαιόλαδο αρωματισμένο με βότανα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα λαυράκια, τα αλατίζουμε καλά μέσα έξω και τα βάζουμε σε σουρωτήρι με ένα πιάτο από κάτω σκεπασμένα με λαδόκολλα.

Τα τοποθετούμε στη συντήρηση στο ψυγείο τουλάχιστον 5 ώρες πριν τα ψήσουμε (αν είναι ολόφρεσκα, τα αφήνουμε ιδανικά για 12 ώρες).

Βράζουμε τη φακή al dente (να κρατάει) μαζί με ένα κρεμμύδι.

Αλατίζουμε προς το τέλος και στραγγίζουμε καλά.

Ανακατεύουμε με λίγη φρέσκια ψιλοκομμένη λεβάντα και αρτύζουμε με το μηλόξιδο και το ελαιόλαδο.Όταν πρόκειται να ψήσουμε τα λαυράκια, κοπανίζουμε ελαφρά το ροζ πιπέρι -ίσα να ανοίξει.

Πλένουμε και στεγνώνουμε τη λεβάντα.

Στύβουμε το λάιμ.

Χτυπάμε καλά το χυμό του λάιμ με το ελαιόλαδο.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί, που να χωράει όλα τα λαυράκια.

Βάζουμε μέσα στη κοιλιά κάθε ψαριού 1 –2 κλαδάκια λεβάντας και το περισσότερο ροζ πιπέρι.

Δένουμε με λευκή κλωστή.

Περιχύνουμε με το μείγμα ελαιόλαδο –λάιμ και σκορπάμε από πάνω το υπόλοιπο πιπέρι.

Ψήνουμε για 17 -20 λεπτά.

Αφήνουμε 5 λεπτά, κόβουμε τις κλωστές και μεταφέρουμε σε πιάτο με τη σαλτσούλα του.

Σερβίρουμε δίπλα τη σαλάτα της φακής.

Α.Τ

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.