Follow us

Labneh (φρέσκο τυρί από στραγγιστό γιαούρτι με αρωματικά χόρτα)

Labneh (φρέσκο τυρί από στραγγιστό γιαούρτι με αρωματικά χόρτα)

Υλικά

Υλικά

500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

½ κ.γ. αλάτι 

¾ φλ. τσ. φρέσκα ψιλοκομμένα αρωματικά βότανα της αρεσκείας μας (άνηθος, μαϊντανός, κόλιανδρος, ρίγανη, θυμάρι, κλπ)

Ένα κομμάτι τουλουπάνι ή γάζα μεγέθους 40Χ40 εκ.

Εκτέλεση

Βρέχουμε και στύβουμε το τουλουπάνι και στρώνουμε με αυτό ένα σουρωτήρι με πόδια, αφήνοντας τις άκρες του να κρέμονται απ΄ έξω.

Τοποθετούμε το σουρωτήρι μέσα σε ένα βαθύ μπολ.

Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με το αλάτι και προσθέτουμε τα αρωματικά βότανα.

Αδειάζουμε το μείγμα στο σουρωτήρι με το τουλουπάνι.

Μαζεύουμε τις άκρες του τουλουπανιού προς τα πάνω και τις δένουμε σφιχτά με ένα σπάγκο φτιάχνοντας ένα πουγκί.

Βάζουμε από πάνω ένα βάρος (για παράδειγμα ένα πιάτο και μια κονσέρβα).Βάζουμε το σουρωτήρι στο ψυγείο και το αφήνουμε τουλάχιστον για 15 ώρες και μέχρι δύο 24ωρα.

Αν θέλουμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία, μπορούμε να το βγάζουμε από το ψυγείο, να το πιέζουμε με τα χέρια μας να φεύγουν τα υγρά και να το ξαναβάζουμε στο ψυγείο με το βάρος του.

Όσο περισσότερο το αφήσουμε, τόσο πιο σφιχτό θα γίνει το τυρί.

Όταν τελειώσει ο προγραμματισμένος χρόνος παραμονής στο ψυγείο, ξετυλίγουμε το τουλουπάνι, βγάζουμε το τυρί και το μεταφέρουμε σε πιατέλα.

Το χωρίζουμε σε κομματάκια σαν καρύδι και το πλάθουμε σε μπαλάκια.

Βάζουμε τα τυράκια σε αποστειρωμένα βάζα και τα γεμίζουμε με παρθένο ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε ένα κλωνάρι δεντρολίβανο ή θυμάρι και λίγους κόκκους πιπέρι και κόλιανδρο.

Το αφήνουμε να μαριναρισθεί ένα 24ωρο πριν το καταναλώσουμε.

Διατηρείται στο ψυγείο μέχρι δύο εβδομάδες.

Πηγαίνει πολύ ωραία σε σαλάτες, μαζί με φρέσκα λαχανικά, με ψημένο ψωμί ή αραβική πίτα ή σαν μέρος μιας ποικιλίας μεζέδων. σημ.

πρόκειται για συνταγή της Μέσης Ανατολής

Α.Τ.

Επίσης...

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.