Υλικά
Υλικά για 4 πίτες
4 μεσαίες κυπριακές πίτες (που ανοίγουν σαν τσέπη)
για το άλειμμα:
1/2 φλ.τσ. ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες
1 σκ. σκόρδο λυωμένη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
πιπέρι
για τη γέμιση:
1/2 αγγούρι σε λεπτές φέτες
8 τοματίνια, ξεσποριασμένα και κομμένα φετάκια
1 φλ.τσ. φέτα, κομματιασμένη με πιρούνι
μερικά φύλλα σπανάκι baby ή ρόκα
λαδόξυδο με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.γ. ξύδι
1 κ.γ. ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Για να φτιάξουμε το άλειμμα χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά (εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε έτοιμο άλειμμα μαύρης ελιάς).
Σε σαλατιέρα ανακατεύουμε τα υλικά της σαλάτας (εκτός από το σπανάκι ή τη ρόκα) με το λαδόξυδο, αλάτι και πιπέρι.
Είναι σημαντικό να μην βγάζουν υγρά τα τοματίνια ή όποια ντομάτα χρησιμοποιήσουμε.
Αφού ανακατέψουμε καλά, βάζουμε σε σουρωτήρι για 5' να φύγουν τα περιττά υγρά.
Ανοίγουμε τις πίτες σαν τσέπη (ολόκληρες ή κομμένες στη μέση) και μοιράζουμε το άλειμμα ελιάς και μερικά φύλλα σπανακιού ή ρόκας.
Με ένα κουτάλι τις γεμίζουμε με τη σαλάτα και σερβίρουμε αμέσως.
Σημ.
η ίδια γίνεται και με πίτες tortilla ή κυπριακές.