Follow us

Kugelhopf

Ένα πιάτο δεν εξάπτει ποτέ την οφθαλμολαγνεία μας τόσο, όσο όταν αχνίζει στην οθόνη… Οι γεύσεις διατηρούν με το «πανί» τη σχέση που είχαν οι Ιδέες του Πλάτωνα με τον πραγματικό κόσμο: όσο πιο μακρινές φαντάζουν, τόσο περισσότερο τις ποθείς. Με δεδομένο ότι ο μήνας των Όσκαρ μάς ανοίγει την όρεξη, διερευνούμε το σινεμά της Γεύσης και τις γεύσεις του Σινεμά, φέρνοντας κάποια διαχρονικά κινηματογραφικά εδέσματα στην κουζίνα μας. Στην 3D εκδοχή τους

Kugelhopf

Υλικά

Υλικά

8 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζ. γάλα

1 φλιτζ. βούτυρο

2 φλιτζ. σταφίδες

1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη

1 φλιτζ. ανάμικτα φρουί γκλασέ, κομμένα σε κύβους

10 αβγά

2/3 φλιτζ. καθαρισμένα αμύγδαλα

½ φλιτζ. ρούμι

1 φακελάκι ενεργή μαγιά

2 κ.γλ. αλάτι

1.κ.γλ. ξύσμα λεμονιού

2 φλιτζ. κρέμα σαντιγί

Παρασκευή

Κοσκινίζετε το αλεύρι προτού το μετρήσετε, για να γίνει πιο φίνο.

Αφήστε τα υλικά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Βράστε το γάλα και αφήστε να γίνει χλιαρό.

Περιχύστε το γάλα στη μαγιά και όταν αυτή διαλυθεί, ανακατέψτε καλά 2 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι.

Βάλτε τη ζύμη σε ένα ζεστό μέρος και αφήστε τη να διπλασιαστεί, για μία 1 ώρα περίπου.

Χτυπήστε το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει και σταδιακά ενσωματώστε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει το μίγμα ανάλαφρο και κρεμώδες.

Ένα ένα προσθέστε τα αβγά και κατόπιν το αλάτι.

Ρίξτε στο μίγμα τη ζύμη, το υπόλοιπο αλεύρι, τις σταφίδες και το ξύσμα λεμονιού.

Ζυμώστε μέχρις ότου έχετε μια μαλακιά και ελαστική ζύμη.



Μοιράστε τα αμύγδαλα στα δύο και καλύψτε με αυτά τον πάτο δύο ειδικών μεταλλικών κυλίνδρων, με διάμετρο 23 εκ., το εσωτερικό των οποίων έχετε αλείψει με βούτυρο.

Μοιράστε τη ζύμη στους δύο κυλίνδρους και τοποθετείστε την πάνω από τα αμύγδαλα.

Αφήστε να σταθεί η ζύμη μέσα στους κυλίνδρους μέχρι να διπλασιαστεί.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 50-60 λεπτά ή εωσότου βγει καθαρό το μαχαίρι που βυθίζετε στο κέικ, όταν πιστεύετε ότι αρχίζει να είναι έτοιμο.

Βγάλτε το από το φούρνο και όταν κρυώσει αφαιρέστε το από τους κυλίνδρους.

Λίγο πριν σερβίρετε, καλύψτε το κέικ με κρέμα σαντιγί και διακοσμήστε με τα φρουί γκλασέ.

Επίσης...

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.

Κέικ Μελένιο

Πώς θα φτιάξεις ένα μελένιο κέικ.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Υπέροχο Κέικ Σοκολάτα - Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα υπέροχο κέικ σοκολάτα-πορτοκάλι.

Κέικ Περγαµόντο - Πορτοκάλι

Πώς θα φτιάξεις κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Κέικ Δίχρωµο µε Μπανάνες και Σταφίδες

Η συνταγή για δίχρωμο κέικ με µπανάνες και σταφίδες.

Κέικ Κρασιού

Πώς θα φτιάξεις κέικ κρασιού.

Κέικ µε Γιαούρτι και Μαχλέπι

Η συνταγή για κέικ με γιαούρτι και μαχλέπι.

Κέικ Αµυγδάλου Σιροπιαστό

Η συνταγή για ένα σιροπιαστό κέικ αμυγδάλου.

Κέικ με Αχλάδια, Μπανάνα και Βερίκοκα, χωρίς Ζάχαρη

Ένα υγρό κέικ γεμάτο φρουτένια αρώματα, γεύση εξωτική και ολίγον τι σοκολατένια.

Κέικ µε Καρότο, Καρύδι και Μήλο

Πώς θα φτιάξεις κέικ µε καρότο, καρύδι και µήλο.

Νηστίσιµο Κέικ µε Βερίκοκα

Η συνταγή για νηστίσιµο κέικ µε βερίκοκα.