banner
banner
banner

Kυδώνια και γυαλιστερές σε ζελέ από πράσινο τσάι και χαβιάρι από τον Ζαν Λουί Kαψαλάς

Συνταγή

Kυδώνια και γυαλιστερές σε ζελέ από πράσινο τσάι και χαβιάρι από τον Ζαν Λουί Kαψαλάς
Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. κυδώνια (με το κέλυφος)

500 γρ. γυαλιστερές (με το κέλυφος)

1 ματσάκι κόλιαντρο, ψιλοκομμένο

300 γρ. ζωμός ψαριού

1 κ.γλ. πράσινο τσάι

3 φύλλα ζελατίνας

4 γρ. ιρανικό χαβιάρι

Φρέσκο πιπέρι

banner
Παρασκευή

Πλένουμε καλά τα κυδώνια και τις γυαλιστερές και τα ανοίγουμε προσεκτικά. Βράζουμε το ζωμό του ψαριού για 2 λεπτά και προσθέτουμε το τσάι, αλλά και τα υγρά από τις γυαλιστερές και τα κυδώνια. Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό και τις προσθέτουμε στο ζωμό. Τον αφήνουμε να κρυώσει, τον σουρώνουμε και ρίχνουμε το κόλιαντρο και το χαβιάρι. Περιχύνουμε προσεκτικά, ένα ένα, τα όστρακα με αυτό το μίγμα, τρίβουμε από πάνω λίγο πιπέρι και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει το ζελέ.

Στο λεπτό αυτό πιάτο, η γεύση του ιωδίου «παγώνει» μέσα σε ένα «γυάλινο κουκούλι» με απρόσμενη αλμύρα και ευχάριστη αρωματική φρεσκάδα, χάρη στην ισχυρή παρουσία του κόλιαντρου και τη διακριτική του τσαγιού. Πλάι του αρμόζει ένα δροσερό, αρωματικό και σπάνιο πράσινο darjeeling, όπως αυτά του βόρειου Τουκβάρ. αρκούν 2-3 λεπτά στην τσαγιέρα, για να αναδείξουν το στιλ του.

banner

Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος