Follow us

Κυδώνια γεμιστά με μοσχαρίσιο κρέας και μπέικον

Κυδώνια γεμιστά με μοσχαρίσιο κρέας και μπέικον

Υλικά

Υλικά

4 μεγάλα κυδώνια

300 γρ. μοσχαρίσιο κρέας από φιλέτο ή ποντίκι

200 γρ. καπνιστό μπέικον

4 κ.σ. μαύρη σταφίδα

2 φλ. χυμός ντομάτας

1 μεγάλη ντομάτα ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φλ. λευκό ξηρό κρασί

1 κ.γ. κανέλα

⅓ κ.γ. ξυσμένο μοσχοκάρυδο

5 κόκκοι μπαχάρι

½ φλ. ε.π. ελαιόλαδο

8 κ.γ. βούτυρο λιωμένο

¾ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη

Χυμός λεμονιού

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρέας σε μέγεθος ζαριού.

Πλένουμε καλά τα κυδώνια και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος.

Αφαιρούμε την καρδιά με τα κουκούτσια και με ένα κουταλάκι βγάζουμε τη σάρκα, αφήνοντας περίπου 1,5 εκ.. Αλείφουμε με λεμόνι την κομμένη πλευρά των κυδωνιών και αφήνουμε στην άκρη.

Ψιλοκόβουμε τη σάρκα που βγάλαμε -χρειαζόμαστε 4 κ.σ-, ραντίζουμε με λεμόνι και αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το μπέικον ψιλοκομμένο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.

Τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά μαζί με το κρεμμύδι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για 5-6 λεπτά.

Προσθέτουμε το κρέας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει από όλες τις μεριές.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τη σάρκα του κυδωνιού και αλατοπιπερώνουμε.

Μόλις αρχίσει να “πιάνει” στον πάτο του τηγανιού, σβήνουμε με το κρασί.

Όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα.

Αφήνουμε να πάρει μια βράση, ρίχνουμε ¾ φλ.

καυτό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να σωθούν τα υγρά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σταφίδα και τον μαϊντανό.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Αλείφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο ένα πυρέξ, που να χωράει τα κυδώνια ίσα-ίσα και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο, κόβοντας μια λεπτή φέτα από το κάτω μέρος, ώστε να στέκονται.

Μοιράζουμε τη γέμιση και τα περιχύνουμε με το βούτυρο.

Ρίχνουμε στον πάτο του σκεύους τον χυμό της ντομάτας και ½ φλ.

νερό.

Σκεπάζουμε όλο το πυρέξ με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε περίπου 45 λεπτά.

Τα τελευταία 15 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να ροδίσουν.

Δοκιμάζουμε αν έχουν μαλακώσει τα κυδώνια πριν τα βγάλουμε τρυπώντας τα με ένα μαχαίρι.

Τα μεταφέρουμε προσεκτικά σε πιατέλα και τα σερβίρουμε περιχύνοντας με τη σάλτσα τους.

Α.Τ.Updated: 31/01/22Ημ/νια α' δημοσίευσης: 02/10/19

Επίσης...

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα

Χαλβάς με Ζελέ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο χαλβά με ζελέ.

Τάρτα Μπισκοτένια με Φρούτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μπισκοτένια τάρτα με φρούτα.

Κρέμα Ανάλαφρη με Σιμιγδάλι

Η συνταγή για την πιο ανάλαφρη και νόστιμη κρέμα με σιμιγδάλι.

Αρωματικό Κέικ με Μανταρίνι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο και αρωματικό κέικ με μανταρίνι.