Follow us

Ξηροί καρποί παντού

Ξηροί καρποί παντού

Οι ξηροί καρποί μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετικό σύμμαχο στα μαγειρέματα μας, καθώς δίνουν άρωμα, γεύση και σώμα σε όποιο φαγητό κι αν τους προσθέσεις. Με ένα ελαφρύ καβούρδισμα από πριν, το άρωμά τους επιτείνεται, καθώς η θερμότητα απελευθερώνει τα αιθέρια έλαιά τους. Κατά το καβούρδισμα δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάποια λιπαρή ουσία, γιατί θα βγάλουν τα δικά τους λίπη. Την ώρα που τους καβουρδίζουμε, αν μας το επιτρέπει η συνταγή μας, μπορούμε να τους πασπαλίσουμε με κάποιο γλυκό ή καυτερό μπαχαρικό, όπως η πάπρικα ή το τσίλι. Αν τους καβουρδίσουμε στον φούρνο, καλό θα ήταν να τους ραντίσουμε με λίγο νερό ή λεμόνι πρώτα για να κολλήσουν τα μπαχαρικά μας επάνω τους. Οι ξηροί καρποί που κοπανίσαμε στο γουδί θα είναι πάντα πιο χοντροκομμένοι από αυτούς που σπάσαμε στο μπλέντερ, άρα το μέσο που θα επιλέξουμε εξαρτάται από την υφή που θέλουμε να έχουν οι σπασμένοι ξηροί καρποί μας. Αν η σάλτσα μας δεν πήζει, δεν χρειάζεται να ψάχνουμε αλεύρι να τη δέσουμε: μια-δυο κουταλιές αλεύρι αμυγδάλου μπορεί να βοηθήσει αμέσως στο δέσιμο της. Σε σαλάτες ή σούπες, οι χλωροί ξηροί καρποί προσθέτουν μια εντελώς διαφορετική νότα.

Επίσης...

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;