banner
banner
banner

Ξινόχοντρος σούπα με ντομάτα και τρουφέλαιο

Συνταγή

Ξινόχοντρος σούπα με ντομάτα και τρουφέλαιο
Υλικά

300 γρ. ξινόχοντρος τραχανάς
1 ½ φλ. τριμμένη ντομάτα
1 φλ. τριμμένο κρεμμύδι
½  φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. λάδι τρούφας
20 γρ. τρούφα σε φετάκια
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Βράζουμε το κρεμμύδι με 1 φλιτζάνι νερό σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να μαλακώσει τελείως το κρεμμύδι. Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το λάδι, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και σοτάρουμε το στραγγισμένο κρεμμύδι να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέτουμε τη ντομάτα, ανακατεύουμε μια δυο φορές, ρίχνουμε και τον ξινόχοντρο και ανακατεύουμε πάλι. Ρίχνουμε 2 φλιτζάνια καυτό νερό, αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε 15 λεπτά να μαλακώσει ο τραχανάς (αν πήξει πολύ, ρίχνουμε λίγο καυτό νερό ακόμα). Μόλις είναι έτοιμος, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το λάδι τρούφας. Ανακατεύουμε, διορθώνουμε το αλάτι και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Στολίζουμε με  φετούλες φρέσκιας τρούφας.


A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος