banner
banner

Ξιγκόπιτες

Συνταγή

Ξιγκόπιτες
Υλικά

2 κ. αλεύρι σταρένιο
1 κ. αλεύρι καλαμποκιού
200 γρ. προζύμι ή 50 γρ. μαγιά
250 γρ. ξύγκι χοιρινού ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
½ ματσάκι φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
Νερό όσο πάρει
Αλάτι, πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα αλεύρια με το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε το προζύμι και λίγο-λίγο το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να πλάθεται εύκολα. Προσθέτουμε το ξύγκι, το κρεμμύδι και τον δυόσμο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο. Κάνουμε μία τρύπα στο κέντρο και τυλίγουμε από μέσα προς τα έξω σε ρολό. Όταν τυλιχτεί όλο το κόβουμε και τυλίγουμε εσωτερικά μία στροφή και κόβουμε. Πιέζουμε με τα δάχτυλά μας να πλατύνει. Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο. 

*Η συνταγή είναι από την ταβέρνα "Ηλίας" στον Έμπωνα Ρόδουυ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος