Ξιφίας σχάρας με σπανάκι και λαχανικά

Συνταγή

Ξιφίας σχάρας με σπανάκι και λαχανικά
Υλικά

4 φιλέτα ξιφία (160 γρ. περίπου το ένα)
600 γρ. σπανάκι, βρασμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
100 γρ. ελιές της αρεσκείας σας
100 γρ. καρδιές αγκινάρας κονσέρβας
100 γρ. ντομάτες, κομμένες
λίγο αλατοπίπερο

4 μερίδες/315 θερμίδες

Εκτέλεση

Αφαιρείτε την πέτσα από τα φιλέτα και αλατοπιπερώνετε.
Bάζετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι αντικολλητικό και ψήνετε κάθε πλευρά του ψαριού για 4 λεπτά.
Mεταφέρετε τα φιλέτα στα πιάτα και σωτάρετε τις αγκινάρες και τις ντομάτες με τις ελιές στο ίδιο σκεύος για 10 λεπτά περίπου.
Τοποθετείτε σε μια πιατέλα το βρασμένο σπανάκι, βάζετε από πάνω τα φιλέτα και, τέλος, προσθέτετε τα λαχανικά με το ζωμό τους.


(Η συνταγή είναι από το βιβλίο «52 Συνταγές υγείας – Πλήρης διατροφή για γερό οργανισμό»)



Διατροφικά στοιχεία:
Ω-3
λιπαρά οξέα
Ιώδιο
Βιταμίνη
C, D
Σίδηρος
Φολικό οξύ


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος