Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
24 ξερά σύκα, άκοπα
4 κ. σ. ζάχαρη (ή πιο πολύ, αν θέλουμε)
750 ml κόκκινο, γλυκό κρασί ή Μαυροδάφνη
3/4 κοφτό κ. γ. μαύρο πιπέρι, τριμμένο
1 κ. γ. πιπέρι ροζ
1 μπολάκι ανθόγαλα
Παρασκευή
Βάζουμε το κρασί να ζεσταθεί και λιώνουμε μέσα τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε και το πιπέρι και βάζουμε μέσα τα σύκα.
Τα σκεπάζουμε και αφήνουμε έτσι μερικές ώρες να φουσκώσουν.
Τα βάζουμε στη φωτιά και τα βράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν τα σύκα και να ελαττωθεί το κρασί.
Τοποθετούμε τα σύκα σε μια πιατέλα και σκορπίζουμε από πάνω το ροζ πιπέρι.
Συνοδεύουμε με το ανθόγαλα.