Follow us

Ξερά σύκα, κρασάτα, με μαύρο και ροζ πιπέρι (Eύη Βουτσινά)

Διατρέχει την Ελλάδα και ψάχνει τη βαθύτερη ουσία της ελληνικής κουζίνας. Αναζητά λεπτές ισορροπίες που παράγουν γευστικές συγκινήσεις. Μαγειρεύει με δημιουργική, οικολογική συνείδηση. Φτιάχνει ονειρεμένα ψωμιά και προτείνει ένα ευρηματικό, παραδοσιακό μενού, για χάρη σας μόνο.

Ξερά σύκα, κρασάτα, με μαύρο και ροζ πιπέρι (Eύη Βουτσινά)

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

24 ξερά σύκα, άκοπα

4 κ. σ. ζάχαρη (ή πιο πολύ, αν θέλουμε)

750 ml κόκκινο, γλυκό κρασί ή Μαυροδάφνη

3/4 κοφτό κ. γ. μαύρο πιπέρι, τριμμένο

1 κ. γ. πιπέρι ροζ

1 μπολάκι ανθόγαλα

Παρασκευή

Βάζουμε το κρασί να ζεσταθεί και λιώνουμε μέσα τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε και το πιπέρι και βάζουμε μέσα τα σύκα.

Τα σκεπάζουμε και αφήνουμε έτσι μερικές ώρες να φουσκώσουν.

Τα βάζουμε στη φωτιά και τα βράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν τα σύκα και να ελαττωθεί το κρασί.

Τοποθετούμε τα σύκα σε μια πιατέλα και σκορπίζουμε από πάνω το ροζ πιπέρι.

Συνοδεύουμε με το ανθόγαλα.




Επίσης...

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα

Χαλβάς με Ζελέ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο χαλβά με ζελέ.

Τάρτα Μπισκοτένια με Φρούτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μπισκοτένια τάρτα με φρούτα.

Κρέμα Ανάλαφρη με Σιμιγδάλι

Η συνταγή για την πιο ανάλαφρη και νόστιμη κρέμα με σιμιγδάλι.

Αρωματικό Κέικ με Μανταρίνι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο και αρωματικό κέικ με μανταρίνι.