banner
banner
banner

Κρύες σούπες για το καυτό καλοκαίρι

Άρτεμις Τζίτζη Άρτεμις Τζίτζη Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021

Κρύες σούπες για το καυτό καλοκαίρι

Δεν τις συνηθίζουμε στην Ελλάδα τις κρύες σούπες, παρά το μακρύ και καυτό καλοκαίρι που απολαμβάνουμε στον τόπο μας. Δεν υπάρχουν στην παραδοσιακή μας κουζίνα και δεν τις υιοθετήσαμε αργότερα, όταν τις μάθαμε από τις επαφή μας με τις ξένες κουζίνες.
Εκτός από τη διάσημη ισπανική gazpacho (γκαζπάτσο), η ανατολική Ευρώπη είναι μητέρα μιας ολόκληρης σειράς από κρύες σούπες, αλμυρές και γλυκές, αλλά πιο άγνωστες, ενώ όλες, βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της cuzina povera, δηλαδή της φτωχικής κουζίνας: ψωμί και λαχανικά σαν βάση στον Νότο, γιαούρτι, κεφίρ, σμετάνα, ξινή κρέμα στον Βορρά. Δεν χρειάζονται μαγείρεμα -ένα ταξίδι μέχρι το μπλέντερ είναι όλη κι όλη η μαγειρική τους τέχνη-, άρα είναι κάτι εύκολο και γρήγορο και όλη τη δουλειά την κάνουν τα πολύ φρέσκα υλικά και το μαστορικό καρύκευμα.

Updated: 14/06/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 16/06/18

banner


Συνταγές
Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος