ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κρύες σούπες για το καυτό καλοκαίρι

Κρύες σούπες για το καυτό καλοκαίρι

Δεν τις συνηθίζουμε στην Ελλάδα τις κρύες σούπες, παρά το μακρύ και καυτό καλοκαίρι που απολαμβάνουμε στον τόπο μας. Δεν υπάρχουν στην παραδοσιακή μας κουζίνα και δεν τις υιοθετήσαμε αργότερα, όταν τις μάθαμε από τις επαφή μας με τις ξένες κουζίνες.
Εκτός από τη διάσημη ισπανική gazpacho (γκαζπάτσο), η ανατολική Ευρώπη είναι μητέρα μιας ολόκληρης σειράς από κρύες σούπες, αλμυρές και γλυκές, αλλά πιο άγνωστες, ενώ όλες, βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της cuzina povera, δηλαδή της φτωχικής κουζίνας: ψωμί και λαχανικά σαν βάση στον Νότο, γιαούρτι, κεφίρ, σμετάνα, ξινή κρέμα στον Βορρά. Δεν χρειάζονται μαγείρεμα -ένα ταξίδι μέχρι το μπλέντερ είναι όλη κι όλη η μαγειρική τους τέχνη-, άρα είναι κάτι εύκολο και γρήγορο και όλη τη δουλειά την κάνουν τα πολύ φρέσκα υλικά και το μαστορικό καρύκευμα.

Updated: 14/06/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 16/06/18

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

Καθαρή Δευτέρα with a twist!

Ίσως το πιο προβλέψιμο τραπέζι του χρόνου (μαζί μ΄εκείνο του Ευαγγελισμού)! Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψετε τα σαρακοστιανά σας, χωρίς να ξεφύγετε εντελώς από το κλίμα.

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;