Κρύα σούπα με ψωμί και αμύγδαλα “Ajo Blanco” (Άχιο Μπλάνκο)*

Συνταγή

Κρύα σούπα με ψωμί και αμύγδαλα “Ajo Blanco” (Άχιο Μπλάνκο)*
Υλικά

1 φλ. λευκασμένα αμύγδαλα
3 φλ. κρύο νερό
1-2 σκελίδες σκόρδο 
250 γρ. προζυμένιο ψωμί χωρίς την κρούστα
1 ½ -2  κ.γ. ξύδι από sherry ή ξύδι από κόκκινο κρασί ή μηλόξυδο
1 ½ -2 κ.γ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 
Γαρνιτούρα: Λευκά σταφύλια χωρίς τη φλούδα και τους σπόρους, μερικά αμύγδαλα λευκασμένα και καβουρδισμένα, φρέσκα φύλλα μέντας

Εκτέλεση

Δουλεύουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα μαζί με το νερό και το σκόρδο, μέχρι να γίνουν σαν ένα γαλακτώδες υγρό. Προσθέτουμε το ψωμί και συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο και απαλό. Καρυκεύουμε με αλάτι, ξύδι και ελαιόλαδο. Μεταφέρουμε τη σούπα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι και 2 ημέρες. Για να σερβίρουμε, ανακατεύουμε σε μπολ τα σταφύλια κομμένα στα δύο μαζί με τα αμύγδαλα, τη μέντα και αρκετό ελαιόλαδο για να καλυφθούν. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε στην επιφάνεια κάθε πιάτου 1 γεμάτη κ.σ., μαζί με λίγο ελαιόλαδο ακόμα.
*Σημ. Από την κουζίνα της Ισπανίας.

Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος