banner
banner
banner

Κρύα σούπα με ψωμί και αμύγδαλα “Ajo Blanco” (Άχιο Μπλάνκο)*

Συνταγή

Κρύα σούπα με ψωμί και αμύγδαλα “Ajo Blanco” (Άχιο Μπλάνκο)*
Υλικά

1 φλ. λευκασμένα αμύγδαλα
3 φλ. κρύο νερό
1-2 σκελίδες σκόρδο 
250 γρ. προζυμένιο ψωμί χωρίς την κρούστα
1 ½ -2  κ.γ. ξύδι από sherry ή ξύδι από κόκκινο κρασί ή μηλόξυδο
1 ½ -2 κ.γ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 
Γαρνιτούρα: Λευκά σταφύλια χωρίς τη φλούδα και τους σπόρους, μερικά αμύγδαλα λευκασμένα και καβουρδισμένα, φρέσκα φύλλα μέντας

banner
Εκτέλεση

Δουλεύουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα μαζί με το νερό και το σκόρδο, μέχρι να γίνουν σαν ένα γαλακτώδες υγρό. Προσθέτουμε το ψωμί και συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο και απαλό. Καρυκεύουμε με αλάτι, ξύδι και ελαιόλαδο. Μεταφέρουμε τη σούπα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι και 2 ημέρες. Για να σερβίρουμε, ανακατεύουμε σε μπολ τα σταφύλια κομμένα στα δύο μαζί με τα αμύγδαλα, τη μέντα και αρκετό ελαιόλαδο για να καλυφθούν. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε στην επιφάνεια κάθε πιάτου 1 γεμάτη κ.σ., μαζί με λίγο ελαιόλαδο ακόμα.
*Σημ. Από την κουζίνα της Ισπανίας.

Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος