banner
banner
banner

Κρύα σούπα με πατάτες βραστά αβγά και sour cream, Okroshka (Οκρόσκα)*

Συνταγή

Κρύα σούπα με πατάτες βραστά αβγά και sour cream, Okroshka (Οκρόσκα)*
Yλικά

8 φλ. κρύο νερό
⅓ φλ. σμετάνα (ξινή κρέμα)
3 ½ κ.σ. λευκό ξύδι
2 κ.γ. αλάτι
3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
250 γρ. ζαμπόν καπνιστό ή βραστό πολύ καλής ποιότητας ψιλοκομμένο
4 μέτριες βρασμένες πατάτες κομμένες σε ζάρια 
3-4 σφιχτοβρασμένα αβγά ψιλοκομμένα 
2 φλ. αγγούρι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
2 φλ. ραπανάκια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα 

banner
Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μαζί με 1 κ.σ. από το ξύδι μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν και τις στραγγίζουμε. Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα τα αβγά, το κρεμμυδάκι, τον άνηθο, το αγγούρι και τα ραπανάκια. Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε καλά με αβγοδάρτη τα 8 φλ. κρύο νερό, τη σμετάνα, το υπόλοιπο ξύδι και το αλάτι μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε το αλάτι, το πιπέρι και το ξύδι και αφήνουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες. Για να σερβίρουμε, γαρνίρουμε με το ζαμπόν και τον άνηθο.
*Σημ. από την κουζίνα της Ρωσίας.

Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος