banner
banner

Κρύα σούπα gazpacho με ντομάτες, αγγούρι, πιπεριά και ψωμί

Συνταγή

Κρύα σούπα gazpacho με ντομάτες, αγγούρι, πιπεριά και ψωμί
Υλικά

1 κ. ώριμες ντομάτες χοντροκομμένες
1 αγγούρι γύρω στα 18 εκ. ξεφλουδισμένο
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά χοντροκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε 6 κομμάτια
1 γερή πρέζα κύμινο τριμμένο
2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
½ κ.γ. αλάτι
1 φλ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 κομμάτι μπαγκέτα γύρω στα 12 εκ.

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες. Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό μέχρι να μαλακώσει καλά και το στύβουμε καλά με τα χέρια μας να βγάλει τελείως τα υγρά του. Μεταφέρουμε σε μπλέντερ τις ντομάτες, το αγγούρι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ψωμί. Προσθέτουμε το κύμινο, το ελαιόλαδο και το ξύδι και το αλάτι και δουλεύουμε στην πιο υψηλή ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι και ολόκληρη τη νύχτα. Σερβίρουμε προσφέροντας επιπλέον ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι, πιπέρι και κύμινο.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος