Follow us

Κρύα ρυζοσαλάτα με τόνο

Κρύα ρυζοσαλάτα με τόνο

Υλικά

Υλικά

400 γρ. ρύζι ή 900 γρ βρασμένο ρύζι

400 γρ. τόνο σε νερό

200 γρ. αρακά

2 κόκκινες πιπεριές, χωρίς τα σπόρια και τα λευκά τους «νεύρα» κομμένες σε μικρά κυβάκια

12 ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα

4-5 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 κ. σ. πράσινες ελιές, χωρίς το κουκούτσι τους, ψιλοκομμένες

4 κ. σ. μαγιονέζα σπιτική

χυμό από 1 λεμόνι

2 κ. σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

Παρασκευή

Συνήθως αυτή τη σαλάτα τη φτιάχνουμε όταν μας περισσέψει ρύζι.

Οπότε το μόνο που χρειάζεται είναι να το «τσουγκρανίσουμε», έτσι όπως είναι κρύο από το ψυγείο, με ένα πιρούνι για να ξεκολλήσουμε τους κόκκους που μπορεί να κόλλησαν μεταξύ τους.

Αλλιώς βράζουμε ένα ρύζι σε αρωματισμένο νερό και το αφήνουμε να κρυώσει, σε μια σαλατιέρα.

Μαδάμε τον τόνο και τον ανακατεύουμε με τον αρακά, τις πιπεριές, τα ντοματίνια και τις ελιές.

Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και τα κρεμμυδάκια.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το χυμό του λεμονιού και το ελαιόλαδο κι αλατοπιπερώνουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα της μαγιονέζας στη σαλατιέρα με το ρύζι και ανακατεύουμε.

Καλύπτουμε τη σαλατιέρα με διαφανή μεμβράνη, βάζουμε τη ρυζοσαλάτα να κρυώσει στο ψυγείο για 2-3 ώρες και τη σερβίρουμε πολύ δροσερή.



Θ.Τ.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.