banner
banner
banner

Κρύα παντζαρόσουπα Šaltibarščiai (Σάλτιμπαρσκιέι)*

Συνταγή

Κρύα παντζαρόσουπα Šaltibarščiai (Σάλτιμπαρσκιέι)*
Υλικά

200 γρ. βρασμένα παντζάρια
100 γρ. αγγουράκια τουρσί ή φρέσκο αγγούριι
6 φρέσκα κρεμμυδάκια 
2 σφιχτοβρασμένα αβγά
1.5 lt κεφίρ
1 ματσάκι άνηθο
Χυμός από ½ λεμόνι αν θέλουμε
Αλάτι
Για συνοδεία: βρασμένες πατάτες

banner
Εκτέλεση

Κόβουμε τα παντζάρια και τα αγγουράκια (τουρσί ή φρέσκα) σε λεπτά μπαστουνάκια. Κόβουμε τα βραστά αβγά σε ζάρια. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Ανακατεύουμε σε σουπιέρα το κεφίρ, τον μισό άνηθο, τα υπόλοιπα υλικά και τον μισό χυμό του λεμονιού αν χρησιμοποιούμε, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο 2 ώρες να παγώσει η σούπα και σερβίρουμε γαρνίροντας με τον υπόλοιπο άνηθο. 
*Σημ. από την κουζίνα της Λιθουανίας.

Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος