banner
banner
banner

Κρύα γιαουρτόσουπα με δυόσμο και ελαιόλαδο

Συνταγή

Κρύα γιαουρτόσουπα με δυόσμο και ελαιόλαδο
Υλικά

1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
10 ραπανάκια ψιλοκομμένα σε κύβους (εναλλακτικά, 2 ξινόμηλα)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
1 αγγούρι ψιλοκομμένο σε κύβους
6 αυγά βρασμένα ψιλοκομμένα σε κύβους
½ ματσάκι δυόσμο
1 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ μπούκοβο
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι 


Προαιρετικά Κρουτόν (για το σερβίρισμα)

banner
Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο βαθύ σκεύος ανακατεύουμε πολύ καλά το γιαούρτι προσθέτοντας δύο ποτήρια κρύο νερό, μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα. Ψιλοκόβουμε τα ραπανάκια (ή, αν προτιμάμε, ξινόμηλα), τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Στη συνέχεια κόβουμε σε κύβους το αγγούρι, τα αυγά και τις πατάτες. Αφού ετοιμάσουμε όλα τα υλικά, τα προσθέτουμε στο αραιωμένο γιαούρτι. Γαρνίρουμε τη γιαουρτόσουπα με φυλλαράκια δυόσμου, μαιντανό και μπούκοβο,ρίχνοντας επίσης λίγο ελαιόλαδο και αλάτι. Μπορούμε να σερβίρουμε τη δροσερή σούπα μας και με κρουτόν.


Συνταγή από το βιβλίο ‘The Real Greek Yogurt Book’. εκδόσεις annieblana


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος