banner
banner
banner

Κροστίνι με σταφύλια και μπουράτα

Συνταγή

Κροστίνι με σταφύλια και μπουράτα
Υλικά

2 φλ. ρόγες από σταφύλι λευκό και κόκκινο χωρίς κουκούτσια
4 κ.γ. φύλλα από φρέσκο δεντρολίβανο
3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.γ. χοντρό αλάτι teaspoon
1 κ.γ. ζάχαρη 
4 κομμάτια μπουράτα (ιταλικό φρέσκο τυρί)*
8 κροστίνι

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε τα σταφύλια, τα στεγνώνουμε, βγάζουμε τυχόν κοτσανάκια, τα κόβουμε στη μέση (χωρίς να τα χωρίσουμε) και αφαιρούμε τους σπόρους. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ο. Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψάκι, αραδιάζουμε τα σταφύλια το ένα δίπλα στο άλλο, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με αλάτι και ζάχαρη. Ψήνουμε για 15–20 λεπτά γυρίζοντάς 1–2 φορές. Τα βγάζουμε σε μπολ και τα ανακατεύουμε με τα φύλλα του δεντρολίβανου. Τοποθετούμε επάνω σε κάθε κροστίνι μισή φέτα μπουράτα και μοιράζουμε από πάνω τα σταφύλια. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Σημ.* Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μπουράτα με φρέσκια μοτσαρέλα.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος