banner
banner
banner

Κροκέτες πατάτας με κολοκυθάκι και κρεμμύδι

Συνταγή

Κροκέτες πατάτας με κολοκυθάκι και κρεμμύδι
υλικά για 6 άτομα

500 γρ. πατάτες βρασμένες και λιωμένες με το πιρούνι
2 μέτρια κρεμμύδια 
2 μέτρια κολοκυθάκια
2 αβγά 
100 γρ. φαρίνα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

banner
παρασκευή

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε στο μούλτι. Σ'ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τα μαραίνουμε για 4'-5'. Ξύνουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό τρίφτη. Μ ένα πηρούνι ανακατεύουμε τις λυωμένες πατάτες με το κολοκυθάκι, τα κρεμμύδια, το αλέυρι, τα αβγά, αλάτι και πιπέρι. Αν ο χυλός είναι πολύ αραιός προσθέτουμε 1 κ.σ. αλεύρι. Αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό τηγάνι (ή το ίδο που ψήσαμε τα κρεμμύδια) σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μια μεγάλη κουταλιά χυλό. Πλαταίνουμε λίγο την κροκέτα με τη ράχη ενός ουταλιού και την ψήνουμε 2' από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει. Τις βγάζουμε με σπάτουλα σε απορροφητικό χαρτί. Είναι ένα νόστιμο ορεκτικό αλλά και καλό συνοδευτικό για ψητά κρέατα ή ψάρια. 


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος