banner
banner
banner

Κροκέτες μπακαλιάρου (Croquetas de bacalao, Ισπανία)

Συνταγή

Κροκέτες μπακαλιάρου (Croquetas de bacalao, Ισπανία)
Υλικά

300 γρ. παστός μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος χωρίς κόκκαλα και πέτσες
500 ml γάλα
1 φύλλο δάφνης
500 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
1 φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
1 φλ. φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 πρέζα pimenton (πιπέρι καγιέν)*
Αλεύρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Σιγοβράζουμε τον μπακαλιάρο με το γάλα και τη δάφνη για 4 -5 λεπτά. Τον βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε λεκάνη και μόλις κρυώσει λίγο και μπορούμε να τον πιάσουμε, τον «ξένουμε» με τα δάχτυλα σε μικρά κομματάκια. Βράζουμε τις πατάτες στο γάλα που βράσαμε τον μπακαλιάρο μέχρι να μαλακώσουν γύρω στα 20 λεπτά, τις βγάζουμε στραγγιστά και τις περνάμε από τον μύλο του πουρέ. Τις βάζουμε στη λεκάνη με τον μπακαλιάρο και προσθέτουμε τον μαϊντανό, το κρεμμυδάκι, το pimentón και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε και ελάχιστο αλάτι.  Πλάθουμε μπαλάκια μεγέθους μπουκιάς και τα αλευρώνουμε. Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν, γύρω στα  3-4 λεπτά και τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί. Τα σερβίρουμε μαζί με ψιλοκομμένη ντομάτα αρτυμένη με ελαιόλαδο και ρίγανη ή με ωμή σάλτσα από τριμμένη ντομάτα, σκόρδο και ελαιόλαδο.
Σημ. Pimentón είναι στα ισπανικά το πιπέρι καγιέν. Αν θέλουμε το αντικαθιστούμε με γλυκιά πάπρικα, απλή ή καπνιστή.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος