banner
banner

Kροκέτες -μεζές παντός καιρού

Άρτεμις Τζίτζη Άρτεμις Τζίτζη Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018

Kροκέτες -μεζές παντός καιρού

Τραγανές. Αυτό είναι που λατρεύουμε στις κροκέτες. Το λέει και το όνομά τους άλλωστε: croquer θα πει στα γαλλικά τραγανίζω. Φτιάχνονται από οτιδήποτε έχουμε πρόχειρο -λαχανικά, ψάρι, κοτόπουλο, όλα ψιλοκομμένα, που ενώνονται με πατάτα πουρέ ή μπεσαμέλ και νοστιμίζουν με μπαχαρικά και αρωματικά βότανα. Το τραγανό εξωτερικό “παλτουδάκι” τους φτιάχνεται με αλλεπάλληλα μπάνια πρώτα σε αλεύρι, μετά σε χτυπημένο αβγό και μετά σε ψίχουλα. Τηγανίζονται λίγες - λίγες σε μπόλικο καυτό λάδι, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και αυτό είναι όλο. Οι κροκέτες μπορούν να σερβιριστούν όπως είναι σαν μεζές για ποτό ή μπορούμε να τις συνοδεύσουμε με κάποια κρύα σάλτσα -μουστάρδα, μαγιονέζα, σος ταρτάρ- ή κάποια salsa, τη διάσημη γαρνιτούρα από τη Νότιο Αμερική -ψιλοκομμένα λαχανικά ωμά ή βρασμένα αρτυμένα με λίγο ξύδι ή λεμόνι ή ελάχιστο ελαιόλαδο ή και σόγια ή ό,τι άλλο μας εμπνέει. Οι κροκέτες είναι παντός καιρού. Μαζί με μια σαλάτα γίνονται ένα ωραίο γεύμα ή μόνες τους συμμετέχουν σε ένα σερί μεζέδων. Αρέσουν πολύ και στα παιδιά.

banner


Συνταγές
Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος