Follow us

Κρητική Χανιότουρτα από τον Μιχάλη Χάσικο

Κρητική Χανιότουρτα από τον Μιχάλη Χάσικο

Υλικά

Υλικά

Για το ζυμάρι

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

2 γρ. αλάτι 

1 γρ. μαγιά νωπή 

50 γρ. ζωμό αρνιού 

25 γρ. ελαιόλαδο

12 γρ. στακοβούτυρο

38 γρ. γιαούρτι πρόβειο

1 αυγό (50 γρ.)

Για τη φάρσα

250 γρ. αρνί βρασμένο

42 γρ. γραβιέρα Κρήτης παλαιωμένη

42 γρ. φέτα μαλακή

170 γρ. πηχτόγαλο Χανίων

60 γρ. στάκα Χανίων

100 γρ. μαλάκα Σφακίων (Μαλακό παραδοσιακό τυρί)

15 γρ. δυόσμος 

3 γρ. αλάτι 

2 γρ. πιπέρι 

1 αυγό (50 γρ.)

Για το ψήσιμο

2 ταρτιέρες ή ταψάκια 12 εκατοστών 

Εναλλακτικά μια μεγάλη ταρτιέρα 24 εκατοστών

Εκτέλεση

Για το ζυμάρι: τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα, εναλλακτικά ζυμώνουμε στο χέρι.

Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σε ένα ζεστό μέρος.

Για τη φάρσα: βράζουμε το αρνί μέχρι να μαλακώσει αρκετά.

Μόλις είναι έτοιμο κρατάμε όσο ζωμό χρειαζόμαστε για το ζυμάρι, και έπειτα μαδάμε το αρνί μας.

Τρίβουμε όλα μας τα τυριά στον τριφτή ή τα σπάμε με το χέρι.

Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και ανακατεύουμε μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση της φάρσας Για το ψήσιμο της τάρτας: ανοίγουμε το ζυμάρι μας σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, σε πάχος περίπου 2 εκατοστα και το τοποθετούμε σε αλειμμένα με στακοβούτυρο ταψάκια.

Αφού γεμίσουμε τα ταψάκια μας με τη φάρσα,ψήνουμε στους 180 C μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα

Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σε ένα ζεστό μέρος.

Μόλις είναι έτοιμο κρατάμε όσο ζωμό χρειαζόμαστε για το ζυμάρι, και έπειτα μαδάμε το αρνί μας.

Τρίβουμε όλα μας τα τυριά στον τριφτή ή τα σπάμε με το χέρι.

Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και ανακατεύουμε μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση της φάρσας Για το ψήσιμο της τάρτας: ανοίγουμε το ζυμάρι μας σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, σε πάχος περίπου 2 εκατοστα και το τοποθετούμε σε αλειμμένα με στακοβούτυρο ταψάκια.

Αφού γεμίσουμε τα ταψάκια μας με τη φάρσα,ψήνουμε στους 180 C μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι