Follow us

Κριθαρότο με τοματίνια, λιαστή ντομάτα και φέτα

Κριθαρότο με τοματίνια, λιαστή ντομάτα και φέτα

Υλικά

υλικά

500 γρ. κριθαράκι χονδρό

12 τοματίνια

1/2 φλ.τσ. λιαστή ντομάτα από βάζο σε ελαιόλαδο, ψιλοκομμένη

200 γρ. φέτα θρυμματισμένη

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες

1 λ. ζωμό κότας

1 ποτήρι λευκό κρασί

1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο

1/2 κ.σ. μαντζουράνα τριμμένη

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Σ' ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο μαζί με μια σκ.σκόρδο κομμένη στη μέση.

Μόλις πάρει χρώμα το σκόρδο, το αφαιρούμε και προσθέτουμε τα τοματίνια.

Τα αφήνουμε να ψηθούν σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζαρώσουν και να μελώσουν, χωρίς να διαλυθούν τελείως, στο τέλος προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα και αφήνουμε ένα λεπτό ακόμα.

Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα κρατάμε χωριστά με το λάδι τους.

Βάζουμε 1 λίτρο ζωμό κότας να ζεσταθεί μέχρι ν' αρχίσει να βράζει, οπότε τον αποσύρουμε.

Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι.

Το σοτάρουμε 1'-2' σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κριθαράκι.

Ανακατεύουμε να πάρει το λάδι και ρίχνουμε το κρασί.

Αφήνουμε 1' να το πιει και ρίχνουμε μια κουτάλα ζεστό ζωμό.

Ανακατεύουμε, προσθέτουμε λίγο αλάτι και μόλις πιει το ζωμό προσθέτουμε άλλη μια κουτάλα.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας λίγο λίγο τον ζωμό και ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει όσο πρέπει και να χυλώσει το κριθαράκι, προσέχοντας, όμως, να μην παραψηθεί.

Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμα.

Στο τέλος προσθέτουμε τη μαντζουράνα και το σκόρδο τριμμένο στον τρίφτη, τα τοματίνια με το λάδι τους, ανακατεύουμε, αφήνουμε 1' και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε τη φέτα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε μαλακά και σερβίρουμε αμέσως.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.