Follow us

Kριθαρότο με κολοκύθα και μπέικον, αρωματισμένο με φασκόμηλο

Kριθαρότο με κολοκύθα και μπέικον, αρωματισμένο με φασκόμηλο

Υλικά

υλικά

400 γρ. κριθαράκι χονδρό

600 γρ. καθαρισμένη κολοκύθα, κομμένη σε κύβους 2 εκ. 

2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

150 γρ. μπέικον σε παχιές φέτες

2 κ.σ. κολοκυθόσπορο ελαφρά καβουρδισμένο (προαιρετικά)

1 κ.σ. ξερό φασκόμηλο θρυμματισμένο

1 λ. ζωμός ζεστός

1 φλ.τσ. λευκό κρασί

1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο.

Βάζουμε την κολοκύθα σε πυρεξάκι, την ανακατεύουμε με 2 κ.σ ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και την ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει, γύρω στα 20'.

Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κυβάκια και τα ξεροψήνουμε σε αντικολλητικό τηγανάκι, χωρίς άλλο λίπος.

Ζεσταίνουμε σε μέτρια κατσαρόλα ή βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3', μέχρι να γυαλίσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το φασκόμηλο, το μισό μπέικον και το κριθαράκι και τα σοτάρουμε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά γιά 2'-3'.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί 1'.

Ρίχνουμε ένα φλ.τσ.

ζωμό και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε να τον πιει και συνεχίζουμε με αυτό τον τρόπο μέχρι να τελειώσει ο ζωμός, προσθέτοντας ανάλογο αλάτι.

Όταν βράσει και χυλώσει το κριθαράκι παραμένοντας al dente και αρκετά κρεμώδες, το αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ανακατεύουμε μέσα το ξεροψημένο μπέικον που κρατήσαμε, την κολοκύθα, τον κολοκυθόσπορο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.