banner
banner
banner

Κριθαρότο με καραβίδες

Συνταγή

Κριθαρότο με καραβίδες
Υλικά (Για 1 μερίδα)

300 γρ. καραβίδες
½ ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 ώριμες ντομάτες περασμένες από τρίφτη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ. γ. Ricard (ανισάτο αλκοόλ, αντικαθίσταται από ούζο)
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. βούτυρο
Λίγα φύλλα φρέσκο βασιλικό
100 γρ. κριθαράκι

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις καραβίδες, κρατάμε τα κελύφη και τα βάζουμε να βράσουν σε λίγο νερό.  Αφήνουμε το υγρό να σωθεί και  να μείνουν 2 κ.σ. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις καραβίδες. Σβήνουμε με μια κ.γ. Ricard. Προσθέτουμε το κριθαράκι, σοτάρουμε ελαφρώς και ρίχνουμε την ντομάτα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. Όταν το κριθαράκι είναι σχεδόν έτοιμο αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τον μαϊντανό και το βασιλικό.

*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Grada Nuevo" στη Θεσσαλονίκη.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος