banner
banner
banner

Κριθαράκι με μελιτζάνες

Συνταγή

Κριθαράκι με μελιτζάνες
υλικά για 4 άτομα

250 γρ. κριθαράκι χοντρό
400 γρ. μελιτζάνες φλάσκες
2 μέτριες ώριμες ντομάτες
2-3 σκ. σκόρδου
30 γρ. ελιές μαύρες, χωρισμένες στη μέση
10 γρ. κάπαρη (από άλμη, στραγγισμένη)
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. θυμάρι
τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο ή κεφαλοτύρι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Παρασκευή

Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τα αλατίζουμε. Κάνουμε το ίδιο με τις ντομάτες. Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο με τη μια σκ. σκόρδου ολόκληρη και όταν κάψει και μυρίσει, την αφαιρούμε. Τηγανίζουμε τα κυβάκια της μελιτζάνας σε μέτρια φωτιά για 5'-6', μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να λυώσουν. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις ντομάτες, τις ελιές, το θυμάρι και την κάπαρη και συνεχίζουμε το τηγάνισμα/σωτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμα. Προς το τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο τριμμένο. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βράζουμε το κριθαράκι σε άφθονο αλατισμένο νερό, το στραγγίζουμε και το ανακατεύουμε με τη σάλτσα. Αφήνουμε να σταθεί λίγα λεπτά και σερβίρουμε με το τριμμένο τυρί.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος