Υλικά
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσειςΥλικά
2 φλ. γάλα
¼ φλ. σπορέλαιο
1 κοφτό κ.γ. αλάτι
3 αβγά
ένα κομμάτι σκληρή μαργαρίνη
ένα αντικολλητικό τηγανάκι διαμ. 10 εκ
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και το αλάτι.
Χτυπάμε με το μίξερ τα αβγά, το γάλα και το σπορέλαιο.
Ρίχνουμε στα αβγά το αλεύρι και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα για 2 –3 λεπτά.Ζεσταίνουμε το τηγάνι άδειο σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε σε ένα πιρούνι ένα κομμάτι βούτυρο και αλείφουμε την επιφάνεια του τηγανιού.
Ρίχνουμε 3 κ.σ από το χυλό στο τηγάνι και το γέρνουμε αριστερά –δεξιά να απλωθεί.
Ψήνουμε από τη μια μεριά 2 –3 λεπτά μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει στις άκρες και να κάνει φουσκίτσες, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε και από την άλλη άλλα 2 –3 λεπτά.
Γλιστράμε την κρεπούλα σε πιατέλα, σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
Α.Τ.