Follow us

Κρέπες, το αγαπημένο ρετρό

Κρέπες, το αγαπημένο ρετρό

Τα τελευταία χρόνια, οι κρέπες έχουν μετακομίσει εντελώς από τις σπιτικές κουζίνες στις κρεπερί. Κι όμως, εκεί γύρω στα 80s και τα 90s δεν υπήρχε μπουφές ή τραπέζι χωρίς κρέπες για πρώτο πιάτο. Κακά τα ψέματα, πρόκειται για ένα αβανταδόρικο παρασκεύασμα που αρέσει σε όλους, απλώς δεν ταιριάζει ακριβώς με τη minimal τάση της σημερινής κουζίνας. Οι αλμυρές κρέπες μπορούν να θεωρηθούν κανονικό φαγητό, αν ψηθούν στο φούρνο με μία κόκκινη ή λευκή σάλτσα. Επιπλέον, είναι εύκολες και οικονομικές και ταιριάζουν σε καλέσματα με πολύ κόσμο. Το μόνο "πρόβλημα" είναι το χρονοβόρο ψησίμό τους, αλλά στην ανάγκη χρησιμοποιείτε έτοιμες, κατεψυγμένες. Μιλώντας για αλμυρές κρέπες, μπορούμε να προσθέσουμε στο χυλό ένα μυρωδικό που ταιριάζει, σε μικρή ποσότητα: γλυκάνισο, κίμινο, μαραθόσπορο, θυμάρι, κάρι, σαφράν. Για να πετύχουν, θα πρέπει απαραίτητα να ξεκουραστεί ο χυλός για 1 ώρα περίπου. Μην απογοητευτείτε αν στην αρχή δεν σας πετυχαίνει το ψήσιμο. Θα χρειαστούν 2-3 κρέπες σαν δοκιμή, ωσότου βρείτε την ιδανική ποσότητα χυλού για μια λεπτή κρέπα, την ιδανική θερμοκρασία για να μην καίγονται και το σωστό βουτύρωμα του τηγανιού για να μη βγαίνουν "βαρειές". Προνοήστε για λίγο χυλό παραπάνω, αν τις φτιάχνετε για πρώτη φορά. Μη διστάσετε να τις σερβίρετε και σε μικρούς επισκέπτες, τις εκτιμούν ιδιαίτερα. Αλλωστε, θα γίνουν ανάρπαστες σε ένα θεματικό κάλεσμα με κουζίνα ρετρό -μια καλή ιδέα και για τις Απόκριες.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…