Follow us

Kρέπες με προσούτο και παρμεζάνα


Kρέπες με προσούτο και παρμεζάνα

Υλικά

υλικά

125 γρ. αλεύρι

250 ml γάλα

60 γρ. βούτυρο

2 αβγά ελαφρά χτυπημένα

ελάχιστο αλάτι

για τη γέμιση:

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη στο χοντρό τρίφτη

50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη για το πασπάλισμα

3-4 φέτες προσούτο

200 ml κρέμα γάλακτος

1/2 φλ.τσ. λιαστή ντομάτα σε κομματάκια

30 ml ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο τριμμένο

παρασκευή

Ανακατεύουμε σε βαθύ σκεύος το αλεύρι με το αλάτι και ρίχνουμε στη μέση τα αβγά.

Ανακατεύουμε με το σύρμα των αβγών και προσθέτουμε το βούτυρο λυωμένο μέχρι να γίνει ένα μείγμα.

Ρίχνουμε το γάλα σιγά σιγά, ανακατεύοντας να ενσωματωθεί στο μείγμα μέχρι το 1/4.

Κατόπιν το ρίχνουμε όλο μαζί και χτυπάμε το χυλό.

Οταν γίνει λείος τον αφήνουμε να σταθεί 30'-1 ώρα πριν τη χρήση.

Για να φτιάξουμε τις κρέπες βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε ελάχιστα ένα μέτριο τηγανάκι.

Οταν κάψει ρίχνουμε ποσότητα μεγάλης κουταλιάς και γυρνάμε κυκλικά το τηγάνι να απλωθεί ένα λεπτό στρώμα σε όλο τον πάτο ομοιόμορφα.

Πρέπει να σχηματιστεί πολύ λεπτό στρώμα χυλού.

Μπορεί οι πρώτες κρέπες να μην πετύχουν απόλυτα, μέχρι να βρείτε τη σωστή ποσότητα χυλού και τη θερμοκρασία ψησίματος.

Ψήνουμε την κρέπα σε μέτρια φωτιά και όταν ροδίσει τη γυρίζουμε με σπάτουλα από την άλλη πλευρά.

Τοποθετούμε τις ψημένες κρέπες σε πιάτο, τη μία επάνω στην άλλη και τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο μέχρι να γίνουν όλες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο.

Κόβουμε το προσούτο σε μακρόστενες λωρίδες.

Για να φτιάξουμε τη σάλτσα της γέμισης, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και ρίχνουμε το αλεύρι.

Ανακατεύουμε συνέχεια σε μέτρια φωτιά μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά το αλεύρι και να πάρει ανοιχτό ξανθό χρώμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας ζωηρά.

Οταν γίνει λείο ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να πήζει, ανακατεύοντας συνέχεια.

Εκτός φωτιάς ρίχνουμε το τυρί, τις λιαστές ντομάτες, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.

Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν χρειάζεται αλάτι.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει σχεδόν τελείως.

Βάζουμε στη μία άκρη κάθε κρέπας μιά κουταλιά μείγμα και προσθέτουμε μερικές λωρίδες προσούτο.

Τυλίγουμε τη κρέπα προσεκτικά γυρίζοντας τις δύο άκρες προς τα μέσα να κλείσουν τη γέμιση.

Τοποθετούμε τις κρέπες κολλητά τη μία στην άλλη σε βουτυρωμένο πυρέξ.

Τις πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και τις ψήνουμε για 15'.

Σερβίρουμε αμέσως.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι