banner
banner
banner

Κρέπες με μανιτάρια και έμμενταλ

Συνταγή

Κρέπες με μανιτάρια και έμμενταλ
υλικά για τις κρέπες:

125 γρ. αλεύρι
250 ml γάλα
30 γρ. βούτυρο λυωμένο
4 αβγά
ελάχιστο αλάτι

για τη γέμιση:
400 ml γάλα
100 γρ. έμμενταλ και λίγο ακόμα για το γαρνίρισμα
30 γρ. βούτυρο
30 γρ. αλεύρι
3 κρόκους αβγών
300 γρ. φρέσκα μανιτάρια λευκά σε φετάκια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι

banner
παρασκευή

Ανακατεύουμε σε βαθύ σκεύος το αλεύρι με το αλάτι και ρίχνουμε στη μέση τα αβγά. Ανακατεύουμε με το σύρμα των αβγών και προσθέτουμε το βούτυρο λυωμένο μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Ρίχνουμε το γάλα σιγά σιγά, ανακατεύοντας να ενσωματωθεί στο μείγμα μέχρι το 1/4. Κατόπιν το ρίχνουμε όλο μαζί και χτυπάμε το χυλό. Οταν γίνει λείος τον αφήνουμε να σταθεί 30'-1 ώρα πριν τη χρήση. Για να φτιάξουμε τις κρέπες βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε ελάχιστα ένα μέτριο τηγανάκι. Οταν κάψει ρίχνουμε ποσότητα μεγάλης κουταλιάς και γυρνάμε κυκλικά το τηγάνι να απλωθεί ένα λεπτό στρώμα σε όλο τον πάτο ομοιόμορφα. Πρέπει να σχηματιστεί πολύ λεπτό στρώμα χυλού. Μπορεί οι πρώτες κρέπες να μην πετύχουν απόλυτα, μέχρι να βρείτε τη σωστή ποσότητα χυλού και τη θερμοκρασία ψησίματος. Ψήνουμε την κρέπα σε μέτρια φωτιά και όταν ροδίσει τη γυρίζουμε με σπάτουλα από την άλλη πλευρά. Τοποθετούμε τις ψημένες κρέπες σε πιάτο, τη μία επάνω στην άλλη και τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο μέχρι να γίνουν όλες. 
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα της γέμισης, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνέχεια σε μέτρια φωτιά 4'-5'. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το γάλα, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο ανακατεύοντας ζωηρά. Οταν γίνει λείο ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να πήζει, ανακατεύοντας συνέχεια. Εκτός φωτιάς ρίχνουμε τους κρόκους και το τυρί. Αφήνουμε να κρυώσει. Σε μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε τα μανιτάρια, αλάτι και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα, 3'-4'. Προσθέτουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε, τα βγάζουμε από το τηγάνι και αφαιρούμε υγρά, αν υπάρχουν. Τα προσθέτουμε στη σάλτσα που ετοιμάσαμε. Οταν το μείγμα κρυώσει αρκετά, βάζουμε στη μία άκρη κάθε κρέπας μιά κουταλιά. Τυλίγουμε τη κρέπα προσεκτικά γυρίζοντας τις δύο άκρες προς τα μέσα να κλείσουν τη γέμιση. Τοποθετούμε τις κρέπες κολλητά τη μία στην άλλη σε βουτυρωμένο πυρέξ. Τις πασπαλίζουμε με τριμμένο έμμενταλ και τις ψήνουμε για 15'. Σερβίρουμε αμέσως.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος