Follow us

Κρέπες με γέμιση από τυρί και πετιμέζι

Κρέπες με γέμιση από τυρί και πετιμέζι

Υλικά

Υλικά

Για τις κρέπες:  

250 γρ. αλεύρι

½ lt γάλα

3 αβγά

2 κ.γ. βούτυρο λιωμένο

1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση και το σερβίρισμα:

300 γρ. ρικότα ή μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα

250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

¾ φλ. πετιμέζι  + 1 φλ. πετιμέζι

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη γέμιση: Στραγγίζουμε πολύ καλά το γιαούρτι από λεπτή σίτα.

Το ανακατεύουμε με το τυρί και το πετιμέζι μέχρι να ενωθούν τελείως τα υλικά.

Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο.

Φτιάχνουμε τις κρέπες:Σε μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι.

Χτυπάμε ξεχωριστά τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε σταδιακά στο αλεύρι χτυπώντας συνεχώς με τον αυγοδάρτη.

Αφήνουμε το χυλό να σταθεί στο ψυγείο 1 ώρα.

Βάζουμε σε μέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό μικρό τηγανάκι να κάψει χωρίς κάποια λιπαρή ουσία.

Βάζουμε σε ένα πιρούνι ένα κομματάκι βούτυρο και το περνάμε μια –δυο φορές από ολόκληρο τον πάτο του τηγανιού.

Ρίχνουμε στο κέντρο του τηγανιού 2 κουταλιές της σούπας χυλό και γυρνάμε κυκλικά το τηγάνι να απλωθεί σε λεπτό στρώμα σε σε όλη την επιφάνεια.

Μόλις αρχίσει να κάνει τρυπούλες στην επιφάνεια και να γυρίζουν οι άκρες της κρέπας την γυρνάμε να ψηθεί και από την άλλη μεριά.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία –αλείφουμε κάθε φορά του τηγάνι με βούτυρο, μέχρι να τελειώσει ο χυλός.

Τοποθετούμε τις έτοιμες κρέπες τη μια πάνω στην άλλη σε πιάτο.

Σερβίρουμε βάζοντας μια κρέπα σε ένα μεγάλο πιάτο και απλώνοντας τη γέμιση σε ολόκληρη την επιφάνεια.

Τη διπλώνουμε στα τέσσερα ή την τυλίγουμε ρολό.

Ρίχνουμε από πάνω κι άλλο πετιμέζι.

Το ανακατεύουμε με το τυρί και το πετιμέζι μέχρι να ενωθούν τελείως τα υλικά.

Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο.

Χτυπάμε ξεχωριστά τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε σταδιακά στο αλεύρι χτυπώντας συνεχώς με τον αυγοδάρτη.

Αφήνουμε το χυλό να σταθεί στο ψυγείο 1 ώρα.

Βάζουμε σε μέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό μικρό τηγανάκι να κάψει χωρίς κάποια λιπαρή ουσία.

Βάζουμε σε ένα πιρούνι ένα κομματάκι βούτυρο και το περνάμε μια –δυο φορές από ολόκληρο τον πάτο του τηγανιού.

Ρίχνουμε στο κέντρο του τηγανιού 2 κουταλιές της σούπας χυλό και γυρνάμε κυκλικά το τηγάνι να απλωθεί σε λεπτό στρώμα σε σε όλη την επιφάνεια.

Μόλις αρχίσει να κάνει τρυπούλες στην επιφάνεια και να γυρίζουν οι άκρες της κρέπας την γυρνάμε να ψηθεί και από την άλλη μεριά.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία –αλείφουμε κάθε φορά του τηγάνι με βούτυρο, μέχρι να τελειώσει ο χυλός.

Τοποθετούμε τις έτοιμες κρέπες τη μια πάνω στην άλλη σε πιάτο.

Σερβίρουμε βάζοντας μια κρέπα σε ένα μεγάλο πιάτο και απλώνοντας τη γέμιση σε ολόκληρη την επιφάνεια.

Τη διπλώνουμε στα τέσσερα ή την τυλίγουμε ρολό.

Ρίχνουμε από πάνω κι άλλο πετιμέζι.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι