Follow us

Κρεπ Σουζέτ

Τα 10 καλύτερα εστιατόρια της Πρωτεύουσας εκμυστηρεύονται τις νοστιμότερες σπεσιαλιτέ τους στο «ΕΥ». Φορέστε Χρυσό Σκούφο και μαγειρέψτε ονειρεμένα μενού για τους φίλους σας. Πριν όμως ρίξετε… χρυσόσκονη στην κουζίνα σας, προγραμματίστε επιτόπου δοκιμή για να ξέρετε τι κάνετε… Πλήρεις οδηγίες χρήσεως, ρεστοράν και συνταγών, για να κάνετε το όνειρο πραγματικότητα.

Κρεπ Σουζέτ

Υλικά

Υλικά

Για το χυλό (14-18 κρέπες)

3 αυγά

200 γρ. γάλα εβαπορέ

120 γρ. αλεύρι

15 γρ. βούτυρο λιωμένο

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα ζάχαρη

Για το βούτυρο Suzette (2 άτομα)

150 γρ. βούτυρο

80 γρ. ζάχαρη

200 cl χυμός πορτοκαλιού

20 cl Grand Marnier

Ξύσμα πορτοκαλιού

Ξύσμα λεμονιού

Παρασκευή

Χυλός - κρέπεςΚοσκινίζουμε καλά το αλεύρι.

Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ όπου προσθέτουμε το αλεύρι τη ζάχαρη το αλάτι.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς.

Όταν έχουμε ένα παχύρρευστο ομοιογενές μίγμα χωρίς κόμπους, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και περνάμε το χυλό από το σουρωτήρι τον αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα περίπου και αρχίζουμε να φτιάχνουμε τις κρέπες στο ειδικό τηγάνι.Φινάλε μπροστά στο τραπέζιΖεσταίνουμε ένα τηγάνι και ρίχνουμε τη ζάχαρη, κρατώντας χαμηλά τη φωτιά.

Την αφήνουμε, ώσπου να πάρει ένα ξανθό χρώμα και τότε προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού και του πορτοκαλιού με ένα πιρούνι, στο οποίο έχουμε καρφώσει μισό λεμόνι.

Ανακατεύουμε καλά, ώστε να αναμιχθούν καλά τα υλικά.

Μόλις «γυαλίσουν», προσθέτουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια, διατηρώντας τη φωτιά σε μέτρια ένταση.

Ανακατεύουμε πολύ καλά και όταν αφρίσει το μίγμα προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού.

Ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά και δυναμώνουμε τη φωτιά.

Περιμένουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και όταν το μίγμα μειωθεί κατά ένα τρίτο, αρχίζουμε να περνάμε τις κρέπες στο τηγάνι πρώτα από τη μια πλευρά για 2 λεπτά και μετά από την άλλη για άλλα 2 λεπτά.

Όταν το μίγμα μειωθεί στο μισό και η σάλτσα έχει πλέον τη ζητούμενη πυκνότητα και χρώμα, φλαμπάρουμε με Grand Marnier και σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα.ΠαραλαγήΤο συγκεκριμένο πιάτο όταν σερβίρεται με παγωτό βανίλια λέγεται «Comedie Francαise».Μαγειρικά τρικ• Διευκρινίζουμε εξαρχής ότι οι Κρεπ Σουζέτ δεν είναι από τις ευκολότερες σπεσιαλιτέ.

Αξίζει, ωστόσο, να πειραματιστεί κανείς.

Είναι ωραιότατες.

Τώρα, αυτό το «φλαμπάρουμε» είναι μια κουβέντα, που για να μην καταλήξει σε ολοκαύτωμα χρειάζεται την τέχνη του: Οι ειδήμονες ρίχνουν το Grand Marnier στο τηγάνι και γέρνοντας το σκεύος ευγενικά προς τη φωτιά, «περνούν» τη φλόγα πάνω από το περιεχόμενο του τηγανιού, που «αρπάζει» και φλέγεται.

Εμείς τώρα, μπορούμε να αποφύγουμε τα ακροβατικά και να χρησιμοποιήσουμε σπίρτα (αν και ένας αναπτήρας θυέλλης, που δεν σβήνει εύκολα, συνιστάται).• Υπολογίστε ότι η σάλτσα θα πρέπει να έχει την πυκνότητα του σιροπιού, όταν φτιάχνουμε γλυκό του κουταλιού, ή όπως είναι το μέλι.


L’Abreuvoir
Σκορ: Η αντεπίθεση του κλασικού,με 14,7/20* και 2 σκούφους, στην 6η θέση.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.