30-40 άγρια σπαράγγια (ή μια συσκευασία πράσινα λεπτά, καλλιέργειας)
4 μεγάλα αβγά ελευθέρας βοσκής
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος πλήρης
30 γρ. βούτυρο φρέσκο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανθό αλατιού
Πλένουμε προσεκτικά τα σπαράγγια και τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια μαζί με το τρυφερό από το πράσινο τμήμα τους. Σε μια σαλατιέρα χτυπάμε τα αβγά, τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια, την κρέμα, αλάτι και πιπέρι. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι λυώνουμε το μισό βούτυρο, και όταν ζεσταθεί σωτάρουμε τα σπαράγγια για 3, ανακατεύοντας προσεκτικά, με σπάτουλα, σε μέτρια φωτιά. Δεν πρέπει να πάρουν χρώμα. Τα βγάζουμε και τα κρατάμε στην άκρη σκεπασμένα με αλουνινόχαρτο. Ζεσατίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και όταν κάψει ρίχνουμε το μείγμα των αβγών. Αφήνουμε να ψηθούν σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα συνεχώς (όπως στη στραπατσάδα). Σιγά-σιγά θ' αποκτήσουν κρεμώδη υφή και τότε τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσοχή, δεν πρέπει να στεγνώσουν σαν ομελέτα. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ανθό αλατιού. Σερβίρουμε την ομελέτα σε ζεστά πιάτα κια πό πάνω μοιράζουμε τα σπαράγγια. Συνοδεύουμε με ψημένο ζυμωτό ψωμί.