banner
banner
banner

Κρεμώδης ομελέτα με άγρια σπαράγγια

Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2023

Υλικά για 2 άτομα
Υλικά για 2 άτομα

30-40 άγρια σπαράγγια (ή μια συσκευασία πράσινα λεπτά, καλλιέργειας)
4 μεγάλα αβγά ελευθέρας βοσκής
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος πλήρης
30 γρ. βούτυρο φρέσκο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανθό αλατιού

banner
Παρασκευή

Πλένουμε προσεκτικά τα σπαράγγια και τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια μαζί με το τρυφερό από το πράσινο τμήμα τους. Σε μια σαλατιέρα χτυπάμε τα αβγά, τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια, την κρέμα, αλάτι και πιπέρι. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι λυώνουμε το μισό βούτυρο, και όταν ζεσταθεί σωτάρουμε τα σπαράγγια για 3, ανακατεύοντας προσεκτικά, με σπάτουλα, σε μέτρια φωτιά. Δεν πρέπει να πάρουν χρώμα. Τα βγάζουμε και τα κρατάμε στην άκρη σκεπασμένα με αλουνινόχαρτο. Ζεσατίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και όταν κάψει ρίχνουμε το μείγμα των αβγών. Αφήνουμε να ψηθούν σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα συνεχώς (όπως στη στραπατσάδα). Σιγά-σιγά θ' αποκτήσουν κρεμώδη υφή και τότε τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσοχή, δεν πρέπει να στεγνώσουν σαν ομελέτα. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ανθό αλατιού. Σερβίρουμε την ομελέτα σε ζεστά πιάτα κια πό πάνω μοιράζουμε τα σπαράγγια. Συνοδεύουμε με ψημένο ζυμωτό ψωμί.



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος