Υλικά
480 γρ σπανάκιΥλικά
200 γρ μαϊντανός
160 γρ κάππαρη
2 λίτρα αρκετά συμπυκνωμένος ζωμός κότας, χλιαρός
120 γρ μικρά κρεμμυδάκια (εσαλότ)
20 γρ αλάτι
50 ml μηλόξυδο
3 κρόκοι από ποσέ αβγά
150 γρ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ζεματάμε το σπανάκι και τον μαϊντανό και τα σουρώνουμε αμέσως.
Στη συνέχεια τα βάζουμε σε δυνατό μπλέντερ και ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τα αβγά, τα οποία προσθέτουμε ανά διαστήματα και σιγά σιγά.
Η διαδικασία αυτή θα πάρει 2’ περίπου μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Περνάμε από σήτα και βάζουμε αμέσως σε μπολ το όποιο έχουμε τοποθετήσει σε άλλο μπολ με παγάκια, έτσι, ώστε το μείγμα μας να κρυώσει γρήγορα για να μη χάσει το χρώμα του.